Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Italia 9.98 med Steen Christensen ses til venstre. Foto: Per Heegaard

1300 sejlere klar til ORC-VM i Skovshoved

I weekenden skyder Kongelig Dansk Yachtklub og Egå Sejlklub, ORC VM i gang fra Skovshoved Havn. Med 136 tilmeldte både er det Nordeuropas største storbådsstævne lige nu.

Af Mathilde Ive |

1300 sejlere. 136 både. 12 nationer. Det bliver et imponerende syn når ORC verdensmesterskabet gæster Skovshoved Havn i den kommende uge med sejladser på baner uden for Skovshoved, Vedbæk og Taarbæk Havn. 

Danmarks største sejlklub, KDY, og Egå Sejlklub står bag det store stævne, der sejles fra den 18. - 23. juli.

Over de seks dage vil der blive sejlet både konkurrencer på sundet – samt to langdistance-sejladser op langs den danske og svenske kyst.

For mange af de lokale og internationale hold, er verdensmesterskabet, kulminationen på mange års træning, forklarer stævneleder, Mads Ehrhardt. Han forventer, det store sejlstævne vil være med til at styrke Skovshoved Havns position på det internationale sejlkort:

”Skovshoved Havn har altid været et vigtigt omdrejningspunkt for sejlsporten i Danmark med Matchrace-centret og afholdelsen af Danish Open,” siger Ehrhardt og tilføjer, ”den arv glæder vi os til at føre videre og samtidig vise den ny-udvidede havn frem.” 

Sammen er vi stærke

Planlægningen af verdensmesterskabet har været tre år undervejs i tæt koordination imellem de to klubber. ”Vores samarbejde har været afgørende i at få ORC VM til Danmark,” forklarer kapsejladsformand fra Egå Sejlklub, Steen Jepsen.

”Imellem vores to klubber har vi haft den tilstrækkelige erfaring både med afholdelsen af ORC-stævner, samt større internationale stævner,” forklarer han. 

Hos KDY er der også stor tilfreds med samarbejdet. ”KDY og Egå er de to sejlklubber i Danmark, der har været forgangsmænd i at få ORC-reglen til Danmark,” forklarer formand for KDY, Lars Ive 

”Denne type arrangement kræver ikke kun en omfattende havne-kapacitet, som vi nu har fået i Skovshoved, men også stor erfaring med afholdelsen af ORC-stævner. Og der finder vi ikke en bedre klub at samarbejde med,” siger formanden. I resten af Nordeuropa sejles der primært efter den internationale måleregel, men i Danmark har både DH- og ORC-reglen været flittigt brugt ved kølbådsstævner igennem de seneste år. 

En verden. En måleregel

Egå Sejlklub, der har arrangeret Århus Big Boat Race siden 2011, har stor erfaring netop med at afholde ORC-stævner, som Steen Jepsen, forklarer har én helt særlig fordel. ”En verden. En måleregel. ORC-reglen er meget detaljeret, men det betyder, at den er præcis uanset vejr, distance og båd.

Og det gør det bare sjovere at konkurrere,” forklarer Jepsen. Der er 10 internationale ORC-målere ansat under stævnet, som foruden målingen ved registrering, vil sikre at alle deltagere lever op til standarderne ved daglige kontrolmålinger. 

Havnefest til lands

Foruden konkurrencen på vandet, vil der på land være daglige After Sailing events med mad og drikke for de mange deltagende.

Verdensmesterskabet åbnes officielt af Gentoftes borgmester, Hans Toft, på Gentofte Rådhus søndag den 17. juli og slutter med en stor fest lørdag den 23. juli. 

Stævnet er en del af markeringen af Kongelig Dansk Yachtklubs 150 års jubilæum, hvor klubben afholder en række internationale sejlstævner fra Skovshoved og Tuborg Havn igennem 2016. 

content-loader
content-loader
content-loader