Gå til hoved-indhold
Sunseeker'en ligger lige nu som Titanic.Kort Nyt
Sunseeker'en ligger lige nu som Titanic.

Fem personer reddet fra 60-fods Sunseeker

Yacht får motorstop og mister styringen i Norge, så besætningen må gå i redningsflåden. Den dyre båd står, ifølge redningsmandskabet, ikke til redde.

Af Sara Sulkjær |

60-fods Sunseeker motorbåd måtte i går (mandag, red.) cirka 17.40 alarmere den norske ”Hovedredningssentralen”, da båden, tre sømil fra Lista, i 2-3 meter høje bølger tog vand ind. Det skriver norske Fædrelandsvennen

Det lykkedes for de fem ombordværende, fire voksne og én pige, at komme ombord i redningsflåden, hvorfra de 18.40 kunne hejses op af redningshelikopteren. 

- Båden havde fået motorstop og mistet styringen. Dette skete i krap sø, så båden havde vredet sig i bølgerne og tog så meget vand ind, at alle gik over i redningsflåden, forklarer Leif Hamre, farttøjschef på redningshelikopteren, til Aftenbladet.

Ligger som Titanic 

Klokken 20.15 melder Ægir, redningsbåd på stedet, at det ikke er muligt at slæbe havaristen i land. Mandskabet fra kystvagten går ombord på yachten og fæster en trosse for at slæbe båden til Listalandet. Yachten synker dog dybere og dybere i søen, og trossen må derfor droppes.

- Nu ligger den her som Titanic, med stævnen i vejret og agterenden ned mod havbunden, siger skipper på Ægir, Gøran Gundersen, til Fædrelandsvennen, som regner med, at redningsfolkene blot må lade yachten gå til bunds. 

De nødstedte skulle, efter Hovedredningssentralens oplysninger, alle være i god behold. 

Kilde: Fædrelandsvennen

content-loader
content-loader
content-loader