Gå til hoved-indhold
Et tysk ægtepar kom i problemer nær Birkholm i Det Sydfynske Øhav. Grafik: Google MapsStore både
Et tysk ægtepar kom i problemer nær Birkholm i Det Sydfynske Øhav. Grafik: Google Maps

Efterskoleelever redder 45-fods motorbåd fra at synke

Elever og lærere fra fynsk efterskole reagerede hurtigt, da tysk motorbåd kaldte på kanal 16. Tyskerne frygtede, at båden ville gå under.

Af Sara Sulkjær |

Et tysk ægtepar er uden tvivl både lettede og taknemmelige. Sidste torsdag kaldte sejlerne op på VHF'ens kanal 16, da de ud for øen Birkholm i Det Sydfynske Øhav sprang læk. Det skriver TV 2 Fyn. 

- De var virkelig oprevede, bange og kede af det. De frygtede, at deres båd ville gå til bunds, fortæller lærer Thomas Gentsch, der med sine elever på Vestfyns Efterskole kom sejlerne til undsætning.

Elever gik ombord

Gentsch og eleverne var ellers netop gået i havn i Birkholm, men kastede det, de havde i hænderne, for at sætte kursen mod det tyske ægtepar. 

Vel ankommet gik eleverne straks ombord på den 45 fod lange motorbåd, og påbegyndte udpumpningen for at stabilisere båden, som efterfølgende kunne slæbes til Marstal af et tysk skoleskib. 

- Vi havde sikret os, at ingen var i fare, da vi gik ombord. Men det var dejligt at kunne være med til at gøre en forskel, forklarer elev på Vestfyns Efterskole, Anders Schmidt, til TV 2 Fyn.

Se billeder fra redningsaktionen her

Kilde: TV 2 Fyn

content-loader
content-loader
content-loader