Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
TV 2 Vejrets vært og meteorolog, Anders Brandt, kommer atter til Bogense og klæder sejlerne på med info om vinden. Foto: Troels Lykke

TV 2 Vejret lover super sejlvejr til Palby Fyn Cup

Sejlerne kan se frem til rolige vindfohold og lune temperaturer ved dette års Palby Fyn Cup, siger TV 2 Vejrets vært og meteorolog, Anders Brandt, der er i Bogense igen i næste uge.

Af Troels Lykke |

Han er tilstede på Bogense Havn under hele kapsejladsen og vil briefe sejlere og løbsledelse om vejret Om mindre end en uge lyder startskuddet til Danmarks største kapsejlads - Palby Fyn Cup.

Og alt tyder på, at sejlerne kan se frem til fremragende sejlvejr. Det fortæller TV 2 Vejrets vært og meteorolog, Anders Brandt.

“Der er ingen tegn på voldsomt vejr. Umiddelbart ser det ud til, at der blive relativt rolige vindforhold og lune temperaturer,” siger Anders Brandt og fortsætter: “Om lørdagen er der et lille signal om, at der en overgang kan komme lidt mere vind. Men den del er dog stadig usikker.”

Sikker prognose

Ifølge Anders Brandt er prognosen på nuværende tidspunkt generelt ret sikker. Op til og under Palby Fyn Cup følger han seks sæt prognoser, som sammenholdes.

De endelige detaljer omkring vejret rundt om Fyn får sejlerne og løbsledelsen dog først fra torsdag eftermiddag og på skippermødet fredag morgen, hvor Anders Brandt er tilstede på Bogense Havn.

“Vi er i tæt dialog med løbsledelsen op til sejladsen. Og på selve skippermødet er det, at jeg kan briefe dem og sejlerne om, hvad de kan forvente af vejret, hvad de skal passe på, og hvor de skal være ekstra opmærksomme. Her har jeg mulighed for at gå helt ned i detaljerne. Her kan jeg beskrive vejret hele vejen rundt om Fyn.”

3. år i træk

Det er tredje år i træk, at TV 2 Vejret er tilstede på Bogense Havn under Palby Fyn Cup.

“Der er stor fokus på sikkerheden fra løbsledelsens side. Derfor er det også vigtigt, at vi fysisk er på stedet, så vi hele tiden kan komme med informationer,” fortæller Anders Brandt. For tre år siden blev Palby Fyn Cup aflyst på grund af vejret.

Vinden var så kraftig, at hjælpebådene ikke engang kunne sejle ud. Og under sidste års sejlads måtte mange både udgå, fordi det blæste meget kraftigt.

“Men alt tyder på, at vejrforholdene under dette års kapsejlads vil være rigtig gode for langt de fleste af deltagerne,” lyder det fra Anders Brandt, der udover at informere sejlere og løbsledelse, også sender TV 2 Vejrets direkte vejrudsigt fra Bogense Havn til danskerne hjemme i stuerne torsdag aften.

content-loader
content-loader
content-loader