Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Poul Erik Nielsen plejer at holde omsejlingsretning hemmelig indtil skippermødet fredag kl. 9. Foto: Troels Lykke

Palby Fyn Cup sejler styrbord rundt

301 både sejler styrbord rundt, på grund af smalle afviserøer i Svendborg Sund, forklarer stævneleder Poul Erik Nielsen. Normalt sejles først til Lillebælt. Opdatet fredag.

Af Troels Lykke |

Fredag blev det afgjort der sejles bagbord rundt. Ingen sure miner fra sejlerne omkring det.

En ny udfordring i år i Palby Fyn Cup for sejlerne på 301 både, bliver afviserøerne ved Svendborgsundbroen. Vejdirektoratets nye stenbunker er nemlig smal og skal der krydses på et kritisk tidspunkt, kan det føre til kollisioner og grundstødninger.

Afviserøerne kom ikke til efter at Ærøfærgen sejlede ind i broen sidste år. Afviserøerne var allerede planlagt af Vejdirektoratet før påsejlingen.

Vejdirektoratet vil sikre broerne da det kan få samfundsøkonomisk stor konsekvens hvis broen skal lukkes som følge af en påsejling af store skibe, som det blandt andet er set i Aalborg.

Svendborg-klubber advarerede Bogense Sejlklub

- Vi er blevet kontaktet af sejlklubber i Svendborg-området, de advarer mod at sejlerne skal krydse gennem det nye smalle løb, derfor holder vi det ikke hemmeligt om hvilken vej vi skal sejle rundt om Fyn. Holder den vindretning, som DMI har lovet, så sender vi sejlerne styrbord rundt (mod Fyns Hoved, red.) så kan sejlerne allerede forberede sig. Vi vil undgå at det bliver kaotisk i Svendborg Sund ved afviserøerne, hvor færgerne også sejler igennem, forklarer stævneleder Poul Erik Nielsen, som minbaad.dk netop har mødt på Bogense lystbådehavn.

Hvis sejlerne sendes styrbord rundt er det anden gang i sejladsens 27. årige historie. 

- Beslutningen tages endelig fredag når vi kender den helt præcise vejrudsigt, forklarer Poul Erik Nielsen.

DMIs vejrudsigt: 

Fra fredag middag:

Mest mellem nord og øst, under 8 m/s.

Lørdag:

Omkring nordøst, 3 til 8 m/s.

Det er her at der kan opstå kaos, når 301 både skal igennem. De skal helst undgå at krydse. Foto: Louise Haldbo/Riggerne 

content-loader
content-loader
content-loader