Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Modenhed, kampgejst, selvstændighed og initiativ, var nogle af prædikaterne Kongelig Dansk Yachtklubs formand Lars Ive, tv. Foto: Frederik Andersen

Joachim Aschenbrenner fik fornemt legat i Operaen

Danmarks største sejlklub, Kongelig Dansk Yachtklub, fejrede sit 150 års jubilæum, og 22-årige Joachim Aschenbrenner, løb med hæder og Klarlund-legatet på 50.000 kr.

 

Af Troels Lykke |

Foruden den kongelige familie, der ankom i chalup med H.K.H Dronning Margrethe, H.K.H Prins Henrik, H.K.H. Kronprins Frederik og H.K.H. Kronprinsesse Mary, var ungdomssejlerne for nylig i centrum i Operaen i København.

Danmarks største sejlklub, Kongelig Dansk Yachtklub, fejrede sit 150 års jubilæum, og 22-årige Joachim Aschenbrenner, løb med hæder og Klarlund-legatet på kr. 50.000.

Høj sol og masser blæst indledte eftermiddagen med de bedste betingelser for et godt race på vandet, men det var på Operaens scene, at slaget skulle stå om Klarlund-legatet, Danmarks største forhandler af ure og smykker, foran de 550 festklædte gæster.

”Modenhed, kampgejst, selvstændighed og initiativ,” var nogle af prædikaterne fra legatudvalget, bestående af Kongelig Danske Yachtklubs formand Lars Ive, Klarlunds direktør Stig Andersen samt OL-medaljøren Jonas Høgh-Christensen. Efter modne overvejelser og blandt de mange nominerede, faldt valget på Joachim Aschenbrenner, som en af KDYs største talenter inden for matchrace.

Joachim Aschenbrenner holdt en smuk tale, der rørte mange af gæsterne.

”For 9 år siden startede jeg det her matchrace-projekt med målet om at vinde VM en dag. Under VM-finalen ved Match Race VM i Malaysia i 2015 opnåede vi en 5. plads. Med det her legat og den indstilling og tro vi får fra Klarlund og Kongelig Dansk Yachtklub bliver der dannet en base, for at projektet kan køre videre. Og det vil jeg gerne sige mange tak for”, sagde den 22-årige ungdomssejler, der er opvokset i Nivå, og som startede med at sejle optimistjolle som 7-årig i Rungsted Havn.

Høgh-Christensen: Han har gjort alt meget selvstændigt

Jonas Høgh-Christensen, der, samme dag som Klarlund-legatet skiftede hænder, vandt sølv ved VM i Finnjolle, siger om legatets vinder, at Joachim Aschenbrenner havde lavet en rigtig fin ansøgning, og at der var tre afgørende faktorer for, hvorfor valget faldt på ham som vinder.

”Hans flotte resultater taget hans alder i betragtning, at Joachim hjælper til i KDY med at undervise kommende sejlere både i optimist og matchrace og ikke mindst, at han har gjort alt meget selvstændigt. Der findes ikke talentcentre eller forbund, der støtter matchrace i Danmark. Det tager jeg hatten af for,” fortæller Jonas Høgh-Christensen. H

an understreger samtidig, at alle indstillede kandidater havde et flot resultatniveau, og at de er potentielle kandidater til KDY-støtte fremadrettet.

Info om Klarlund legatvinderen, Joachim Aschenbrenner

Alder: 22 år

Opvokset: Nivå

Startede med at sejle: Optimist på Rungsted Havn som 7-årig Verdensranglisteplacering: 8

Bedste resultater: 5. plads VM

Finale 2015, Sølv UVM 2015, Guld UVM 2014, Bronze NM 2013, Guld DM 2013, Bronze Nations Cup 2013, Sølv UEM 2011, Guld UDM 2011.

 

<iframe width="600" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/CUREK1yv6vo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader