Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Joachim Aschenbrenner, nummer tre fra venstre, ses her med i Long Beach, USA, efter 24 vundne sejladser i træk. Foto: Ian Roman/Congressional Cup
Kapsejlads
Kapsejlads
Foto: Ian Roman/Congressional Cup
Kapsejlads
Foto: Ian Roman/Congressional Cup

Taktiker Joachim Aschenbrenner var hjernen bag 24 sejre i træk i Congressional Cup i USA

Danskerholdet med Jeppe Borch tog flot andenplads i Congressional Cup forleden, men 29-årige Joachim Aschenbrenner, der nu er prof-sejler i Miami, gjorde det endnu bedre. Han skabte nemlig taktik på amerikansk hold, så de vandt stævnet uden et nederlag. Vi taler med KDYeren.

 

Af Troels Lykke |

29-årige Joachim Aschenbrenner er en taktisk begavelse, blandt de absolut bedste i Danmark, både til matchrace og fleetsejlads.

Han er selv tidligere topskipper i matchrace, men har nu kastet sig ud på det professionelle marked, hvor han lever fuldt ud af sejlsport.

Han fortæller til minbaad.dk at han siden 2021 har boet i Miami, hvor man er vant til at betale for gaster, der kan skabe resultater.

- Ja, jeg bor i Miami som er et sejlmekka med stævner hver weekend i J70, Etchells og M32. Jeg lever fuldt af at være gast og taktiker, og bruger omkring 200 dage om året på vandet, siger KDY-sejleren.

Tillykke med sejren i Congressional Cup i Long Beach; USA, med skipper Chris Poole, hvor I jo slog Jeppe Borch og holdet i finalen. Hvad var din rolle om bord?

- Jeg er taktiker, hvor vi kører det på en måde hvor jeg tager alle beslutningener, så Chris kan fokusere på at sejle båden hurtigt, siger Joachim Aschenbrenner.

Om de 37 fods både, der blev brugt i stævnet, siger han.

- Bådene er super gode. Jeg synes de passer rigtig godt til match race, da de er udfordrende både på fart og boathandling. Derudover drejer de rigtig fint, men ikke for hurtigt således strategien og positionering i forhold til den anden båd bliver rigtig vigtig. 

I vandt 24 sejladser i træk med newyorker-skipperen Chris Poole, hvorfor gik det så godt?

- Vi fandt et niveau vi aldrig har været på før og jeg tror i højeste grad det kommer fra det hold Chris har samlet, hvor vi har nogle af de bedste gaster man kan finde i verden på de enkelte positioner. Gennem hele ugen lavede vi ikke mange fejl. Vi har en ret passiv strategi hvor vi stoler på vores fart og taktik og jeg tror det var den primære årsag til vi kunne holde rent bord, siger Joachim Aschenbrenner.

www.matchracingresults.com/2023/congressional-cup/

content-loader
content-loader
content-loader