Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den thailandske konge vandt guld ved Fourth Southeast Asian Peninsular Games i 1967 i Phuket.

Da OK-verdensmester mødte Thailands konge

Poul Oddersborg leverede OK-joller til den thailandske konge, Bhumibol Adulyadej, der døde fornylig, 88 år. Verdensmester i OK, Svend Jakobsen fortæller om mødet med kongen.

Af Troels Lykke |

Bhumibol Adulyadej, kongen i Thailand og tidligere OK-sejler døde fornylig, skrev dr.dk. Vi bad derfor om en kommentar fra OK-sejleren Svend Jakobsen, der har mødt ham flere gange. Her fortæller han:

Poul Oddersborg, der byggede OK-joller og jeg var inviteret til Thailandsk mesterskab i 1992, der blev afholdt anledning af dronning Sirikits 60 års fødselsdag.

Desværre bar det samme år, hvor der var en del uroligheder i Bankok, så kongen havde ikke tid til at deltage.

Men Sirikit og Bumibol var centrum for præmieuddelingen, der fandt sted på et hotel, som Kongen ejer ( og hvor vi boede) I Hua Hin. Her logger også Kongens sommer residens. Hvorfra stævnet udgik.

Det fortæller nu 70-årige Svend Jacobsen, der blev verdensmester i OK-jolle i 1963.

Det var nødvendigt at generalprøve til præmieuddelingen, idet vi skulle lære at bukke på de rigtige steder og modtage præmien fra Sirikits bånd på den rigtige facon.

Tre håndtryk af kongen

Vi fik intet mindre end tre håndtryk af Kongen og Sirikit, hvilket efter Thai skik er 500.000 kr værd, da det er det beløb en normal Thaier betaler for et kongeligt håndtryk.

Respekten for de royale var helt fantastisk, når Longneck sad ned bed middagen, skulle alle, der vile tale med ham gå på knæ hen til ham og sidde på knæ, så de ikke var højere end kongen.

Her er foto fra præmieuddelingen, hvor Svend Jakobsen modtager min præmie af dronningen.

content-loader
content-loader
content-loader