Gå til hoved-indhold
"Det er absolut noget af det største, vi kan være værter for inden for europæisk sejlsport,” siger Jakob Frost, formand for Faaborg Sejlklub. Foto: Søren Svarre, SejlfotoKapsejlads
"Det er absolut noget af det største, vi kan være værter for inden for europæisk sejlsport,” siger Jakob Frost, formand for Faaborg Sejlklub. Foto: Søren Svarre, Sejlfoto.dk

Faaborg Sejlklub håber på 150 OK-joller til EM

- Jeg glæder mig helt vildt over, at vi får EM i OK Jolle til byen, og at vi kan vise Faaborgs herligheder frem til et internationalt publikum, siger klubformand Jacob Frost.

Af Troels Lykke |

Faaborg bliver vært for EM OK Jolle fra den 25,-29. juli. Med en forventning om deltagelse af 150 sejlere er vi, sammen med Faaborg Sejlklub, i fuld gang med forberedelserne til én af de største begivenheder i år på vores egn. En begivenhed, der kan sætte Faaborgs herligheder på europakortet.

Det er langt fra første gang Faaborg og Faaborg Sejlklub markerer sig i de maritime farvande. Og nu er det lykkedes, i konkurrence med andre førende danske sejlklubber og byer, at hente EM OK Jolle til Faaborg og Det Sydfynske Øhav.

”Jeg glæder mig helt vildt over, at vi får EM i OK Jolle til byen, og at vi sammen kan vise Faaborgs forcer og herligheder frem til et internationalt publikum. Det er absolut noget af det største, vi kan være værter for inden for europæisk sejlsport,” siger en glad Jakob Frost, der er formand for Faaborg Sejlklub.

”Og så er det et ekstra plus, at vi kan give vores forsvarende europamester Bo Petersen mulighed for at forsvare titlen på hjemmebane lige her, hvor han startede sin karriere.”

EM skal styrke turismen

For at styrke afviklingen og promoveringen af det kommende EM i OK Jolle i Faaborg støtter Faaborg-Midtfyn Kommune eventen.

En event, der ligger sig helt op af vores udviklingsstrategi og matcher lige netop dé forcer, som Faaborgegnen har, som port til Det Sydfynske Øhav med dets rolige vand og smukke øer.

”Vores ønske er at udvikle vores kommune sammen med borgerne, erhvervslivet og foreningslivet og skabe begivenheder, der understøtter og fremhæver hver egns unikke styrker. Og netop EM i OK Jolle er med til at skabe synlighed for Faaborgegnen og styrke Det Sydfynske Øhav som destination for sejlsport og aktiv ferieturisme, ” fortæller borgmester Christian Thygesen.

Sammen med Faaborg Sejlklub er vi i fuld gang med alle forberedelserne til årets EM stævne i OK Jolle. Praktisk skal der planlægges baner på vandet og organiseres underholdende tiltag for alle aldre til lands og til vands, der sikrer sejlerne og tilskuerne den bedst mulig oplevelse på vores egn.

Samtidig planlægges tiltag over for blandt andre sejlerne og deres familier, der skal appellere til, at de får endnu flere skønne oplevelser fra vores egn med sig hjem og forhåbentlig give dem lyst til at tilbringe lidt flere dage på Faaborgegnen med oplevelser i særklasse på både øerne, øhavet, Faaborg by og hele egnens seværdigheder.

Fakta om EM i OK Jolle

OK-Jolle er Danmarks største jolleklasse for voksne. Klassen har over 150 aktive medlemmer i Danmark, og de seneste 10 år er klassen vokset støt hvert år. OK Jollen er en dansk konstruktion, der har fået international udbredelse. Det danske OK-jolle-felt er kendetegnet ved at have en talrig og meget talentfuld ”elite” på internationalt niveau.

Faaborg sejlklub stiller selv med flere deltagere, heri blandt nuværende europamester Bo Petersen, der startede sin sejlsportskarriere i Faaborg Sejlklub.

Det Sydfynske Øhav er ideelt for sejlsport på grund af det lave vand og den friske vind. Faaborgegnen kan bryste sig af hele syv lystbådehavne og alene Faaborg Havn har ca. 13.000 gæstende sejlbåde årligt.

Afholdelsen af EM i OK Jolle I Faaborg den 25.-29. juli er støttet af Faaborg-Midtfyn Kommune og Sport Event Fyn.
content-loader
content-loader
content-loader