Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Fiskerivej 1 før ombygningen påbegyndes. Foto: Lars Bo

Ullmann Sails bliver på Aarhus havn trods flytning

Efter lange forhandlinger med Aarhus Kommune, fortsætter Ullman Sails Denmark, som eneste tilbageværende havnerelaterede virksomhed på Aarhus Havn, forklarer sejlmager Lars Bo.

Af Troels Lykke |

Sejlloftet Ullman Sails Denmark, der siden 2010 har været beliggende på Hjortholmsvej 2A på Aarhus Havn tæt på de århusianske sejlere og tilgængelig for nationale og internationale sejlere under store stævner på havnen, skal flytte, men ikke langt. Det bliver en flytning på blot et par hundrede meter.

I december 2014 orienterede Aarhus Kommune sejlloftet om de nye planer for adressen, hvor der nu skal opføres en større varmecentral samt affaldssug til Aarhus Ø, hvilket kunne få store konsekvenser for det århusianske sejlloft, der kunne blive tvunget til at flytte fra havnen.

Den havnerelaterede virksomhed har lejekontrakt frem til 2020, men er alligevel blevet sagt op. Flytningen af havnerelaterede virksomheder har fyldt meget i de århusianske medier, men nu er der endelig afklaring ift. Ullman Sails fremtid.

Nu efter mange timers forhandling, er det lykkedes sejlmager, -designer og ejer af Ullman Sails Denmark, Lars Bo Poulsen, at få lov at blive på Aarhus Havn som den eneste tilbageværende havnerelaterede virksomhed, så han fortsat kan være tilgængelig og til stede i det havnenære miljø. Det har været af stor betydning for sejlloftet at være til stede i det miljø, der skabes sejl til.

”Jeg flytter over på den anden side af havnebassinet i større lokaler. Det er vigtigt for mig, at firmaet stadig vil være beliggende på havnen, tæt ved sejlere, vandet og bådene. Beliggenheden giver mig mulighed for at servicere og vejlede sejlere, der ikke ville søge hjælp og vejledning, hvis firmaet lå andetsteds. Det er den daglige kontakt, der gør, at vi kender vores kunder.” (Sejlmager, –designer og ejer af Ullman Sails Denmark Lars Bo Poulsen)

De nye lokaler

Ullman Sails Denmark vil i fremtiden være at finde i det røde træhus på Fiskerivej 1, et hus med en maritim historie. Huset er et gammelt skibsværft, der oprindeligt blev bygget af Henry Søgård i midten af 1950’erne, den første bådebygger på Aarhus Havn.

Lars Bo Poulsen er oprindeligt selv uddannet bådebygger, dog udlært på et andet værft på havnen, hvorfor bygningens historie tiltaler den århusianske sejlmager. Inden Søgård fungerede grunden som vinterplads for juniorbåde og for Yachtklubben.

Siden Søgård har huset fungeret som ramme om mange funktioner, senest Aarhus Maskinmesterskole, og nu skal det huse Ullman Sails Denmark.

Huset vil blive renoveret, således det kan danne rammerne om et nyt og forbedret sejlloft og du kan følge med i ombygningen på Ullman Sails Denmarks facebookside, hvor der løbende vil blive lagt billeder fra ombygningen ud. Flytningen på et par 100 meter er planlagt til at finde sted foråret 2016.

Adressen bliver nu Fiskerivej 1, 8000 Aarhus C og Lars Bo Poulsen inviterer alle interesserede, til at komme forbi og se de nye lokaler over en snak om havnen, både og sejl.

Ullman Sails Denmark

Ullman Sails Denmark er del af den internationale kæde Ullman Sails. En kæde bestående af sejllofter fra hele verden og med produktionsfaciliteter i Sydafrika.

Ullman Sails Denmark har siden 2010 været beliggende på Aarhus Havn og drives af Lars Bo Poulsen, der har været sejlmager siden 1977. Lars Bo Poulsen er ydermere chefdesigner i Ullman Sails International. Sejlloftet på Aarhus Havn tilbyder reparationer af sejl, vejledning og design af sejl, der produceres i Sydafrika.

Ullman Sails Denmark tilbyder en kombination af et lokalt sejlloft med lokal service og et verdensomspændende netværk, hvor der dagligt udveksles sejldesigns, viden og erfaringer.

Fiskerivej 1 under ombygning. Foto: Lars Bo

Fiskerivej 1 under ombygning. Store dele af bygningen er blevet revet ned, for igen at skulle etableres i nye og bedre materialer. Foto: Lars Bo

content-loader
content-loader
content-loader