Gå til hoved-indhold
92 % af klubberne stemte for en ny Ligaforening samt selskab i Lundeborg. Foto: SejlsportsligaenKapsejlads
92 % af klubberne stemte for en ny Ligaforening samt selskab i Lundeborg. Foto: Sejlsportsligaen

Opbakning fra klubber til ny Ligaforening og selskab

22 sejlklubber tilsluttede sig fredag forslag om ny Ligaforening og selskab for Sejlsportsligaen. Endelige beslutning er ikke i hus, da ændring i vedtægter kræver tilslutning fra 2/3 af 36 ligaklubber.

Af Sara Sulkjær |

Repræsentanter fra 24 sejlklubber fra Sejlsportsligaen var fredag aften (20. maj 2016, red.) samlet på Lundeborg Havn til årsmøde i Ligaforeningen. Her drøftede ligaklubberne forslag om at etablere en selvstændig organisation for Sejlsportsligaen modsat i dag, hvor ligaen er et projekt og DS-netværk i Dansk Sejlunion.

På årsmødet stemte 22 klubber for forslaget, mens to klubber valgte at stemme blankt. Da ændringen kræver tilslutning fra 2/3 af alle ligaklubber, det vil sige 24 klubber, arrangerer Ligaforeningen derfor nyt møde lørdag 18. juni, hvor den endelige beslutning skal træffes. Vedtægterne giver muligheden for det nye møde, da flere end 2/3 af de tilstedeværende klubber (92%) i Lundeborg stemte for forslaget.

Forening og selskab får ansvar for økonomien

Bliver forslaget stemt igennem på mødet 18. juni i Juelsminde, vil den nye organisation for Sejlsportsligaen blive en forening og et selskab. Her bliver foreningens medlemmer ligaklubberne, sejlklubber med interesse i Sejlsportsligaen samt Dansk Sejlunion. 

Det er dog foreningen som stifter og ejer et selskab, og som skal drive sponsorarbejde, liga og både. Selskabets overskud skal anvendes til foreningens formål: Sejlsportsliga, klubudvikling og udvikling af sportsbådsmiljøet i Danmark. Bliver forslaget stemt igennem, vil forening og selskab få det fulde ansvar for Sejlsportsligaens økonomi.

En opbakning, der vækker stor begejstring hos Forretningsudvalget:

- Jeg er rigtig glad for den massive opbakning fra ligaklubberne. Sejlsportsligaen er en kæmpe succes med et betydeligt potentiale. Ligaklubberne vil tydeligvis gerne være med til at udnytte dette potentiale. Jeg tror også, at den nye forening og selskab kan tiltrække flere kommercielle samarbejdspartnere. Sammen, sponsorer, klubber og Dansk Sejlunion, kan vi levere solid videreførelse og udvikling af Sejlsportsligaen, fortæller Christian Lerche, formand for Forretningsudvalget i en pressemeddelelse. 

Opbakning fra DS

Også Dansk Sejlunion vil yde tilskud, og de to organisationer vil arbejde sammen om at udnytte mulighederne i Sejlsportsligaen. Læs mere om det her.

Det understreges videre, at Dansk Sejlunions bestyrelse bakker op om etablering af den nye forening og selskab, hvilket man besluttede på sit møde 9. maj. Dansk Sejlunion og Ligaforeningen vil nu aftale, hvordan de to organisationer bedst samarbejder om at udnytte Sejlsportsligaens potentiale.

content-loader
content-loader
content-loader