Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bådene i top-6 fortsætter nu til Final 6 med yderligere tre sejladser, hvor de fordeler placeringerne 1-6 mellem sig. Foto: Oure

Sejlsportsliga i Oure med nyt medal race-koncept

Sejlsportsligaens tredje sæson skydes i gang lørdag i Lundeborg, hvor Oure er vært for årets første dobbeltstævne. 2. division starter. Nyt i år er at seks klubber ryger i medal race.

 

Af Troels Lykke |

2. division lægger ud med sejladser lørdag og søndag (14.-15. maj). Næste weekend (20.-22. maj) gælder det så 1. division, hvor Skovshoved Sejlklub tager hul på sit titelforsvar.

Ligaen byder i år på to markante nyskabelser. Begge sat i søen for at skærpe dramaet og intensiteten – og samtidig styrke ligaen som tilskuersport.

Sidstnævnte handler om, at målgangen konsekvent rykkes så tæt som muligt på kajen, uanset vindretningen. Dermed får tilskuerne måldramaet serveret få meter væk, hvilket forhåbentlig kan inspirere endnu flere til at troppe op for at se sejlsport.

”Ved finalestævnet på Langelinie sidste år havde vi en dag med mål tæt på kajen. Det skabte en særlig oplevelse med tilskuerjubel, og hvor sejlerne gav den ekstra gas de sidste meter. Den effekt vil vi gerne gøre til et varemærke for Sejlsportsligaen,” forklarer projektleder for ligaen, Peter Wolsing i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Medal race for seks både

Den anden markante nyhed i 2016 bliver indførelse af ”Final 6”. Det er et finaleformat inspireret af OL-klassernes Medal Race.

I ligaen foregår det på den måde, at stillingen gøres op søndag ved 14-tiden – efter senest afsluttede flight. Bådene i top-6 fortsætter nu til Final 6 med yderligere tre sejladser, hvor de fordeler placeringerne 1-6 mellem sig.

”Vi vil gerne se de bedste mod de bedste til sidst. Så podiepladserne bliver afgjort i direkte dueller på vandet. Det sætter ekstra blus på dramaet, og det lægger pres på sejlerne for at præstere, når det gælder. Også for tilskuerne bliver spændingen forstærket til sidst,” forklarer Peter Wolsing.

Mediemæssigt er der tracking på samtlige sejladser – det kan følges her

Der er også planlagt livebilleder fra Final 6-sejladserne – første gang formentlig ved 1. divisionsstævnet i Lundeborg, den 22. maj.

content-loader
content-loader
content-loader