Gå til hoved-indhold
Her kæmpes i gruppe C i guldfeltet med den danske Italia 9.98 th. med Steen Christensen. Foto: Per Heegaard/KDYKapsejlads
Her kæmpes i gruppe C i guldfeltet med den danske Italia 9.98 th. med Steen Christensen. Lige bagved ligger X-37eren Hansen.Foto: Per Heegaard/KDY

X-37 Hansen halvt point fra VM-guld

I klasse C til ORC-VM tog Michael Møllmann. 'Hansen' fra KDY i Rungsted én prik og en fjerdeplads i torsdagens sejlads. Dansk Swan 45 rykker ned.

Af Mathilde Ive |

Det lykkedes at få gennemført den første distancesejlads for de store både i klasse A i Skovshoved i går, hvilket betyder verdensmesterskabet nu er officielt gældende for alle både. 

Det så lige lovligt let ud fra morgenstunden, da stævneledelsen skød anden distancesejlads for klasse A i gang kl. 10.00 i går morges.

Man havde dagen forinden afblæst de store bådes distancesejlads, så der blev krydset fingre - men vinden holdt stand og tog til med søbrisen, så de store både kom i mål efter 39 sømil, sen eftermiddag. 

Det betyder, at alle klasser A, B og C, har gennemført de obligatoriske fire inshore og én offshore, der gør verdensmesterskabet officielt ifølge ORC reglementet. 

Udsigt til dansk topplacering med X-37er

Nu sætter jagten på den prestigefyldte titel som verdensmester, officielt ind. Klasse A og B sejlede deres første to inshore sejladser, opdelt i sølv og guld-felter, og der blev gået til den ved starterne.

I klasse C sejlede danske Michael Møllmann (HANSEN) fra KDY to flotte sejladser. Det blev til én prik og en fjerdeplads, så med en enkelt fratrækker af en sjetteplads, er danskeren et halv point fra førstepladsen, som holdes af hollandske Jascha Bach på Bachyachting racing tea.

I klasse A måtte danske Erik Berth (TAROK VII) efter dagens langdistance, vige andenpladsen for svenske Fredrik Alexandersson (Stell), som lige som Berth, sejler i en Swan 45 SD. 

I klasse B bibeholdt norske Claus Landmark (SANTA) førstepladsen i sin Landmark43 med taktiker Morten Henriksen fra Odense, efter en prik og én ottende plads, som kunne trækkes fra.

Andenpladsen fastholdt finske NORMET, der har danske Sten Mohr om bord, med fem point op til SANTA, viser resultatlisten

Distancesejlads i B og C

I dag sejler klasse B og C, deres anden distancesejlads med start kl. 10, hvorimod klasse A sejler inshore-sejlads også med start kl. 10. Lørdag slutter VM for mere end 130 både.

Michael Møllman sejler stærkt med sin X-37er med kulfibermast. Foto: Troels Lykke

Melges 32er fra Thurø, der var første båd i Classic Fyn Rundt, runder her først. Foto: Per Heegaard/DKY

content-loader
content-loader
content-loader