Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Hansen er tæt på VM-guld. Foto: Per Heegaard/KDY

Aflyst sejladser ved ORC-VM er måske KDYers fordel

Ingen vind i Skovshoved i dag. Michael Møllmann i X-37’eren, HANSEN, ligger to til VM i klasse C med kun et halvt point op til hollandsk Italia 9.98. Lørdag er sidste dag ved VM.

Af Mathilde Ive |

Der var ægte sommerferie-stemning i Skovshoved Havn i dag, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel og ikke en vind rørte sig.

Starten til dagens offshore for klasse B og C var sat til kl. 10 og det samme for klasse A’s inshore, men sen eftermiddag, kastede stævneledelsen håndklædet i ringen og afblæste dagens sejladser pga. manglende vind.  

Og det kan komme ud til danskernes fordel i klasse C, hvor KDYs Michael Møllmann i X-37’eren, HANSEN, ligger nummer to med kun et halvt point op til den hollandske Jascha Bach på Bachyachting racing tea.

”Der er rigtig god energi i båden efter vi vandt sidste sejlads i går,” siger Møllmann og tilføjer, ”og vi kom igennem målingen uden anmærkninger, så nu vil vi bare gerne sejle”.

Danskerens hollandske konkurrent sejler en Italia 9.98, der er en mindre båd end X-37’eren med hårdere odds for fri vind under inshore-sejladserne, hvorfor aflysningen af dagens langdistance, var en kærkommen nyhed for Møllmann.

”Det er meget tæt, og hans eneste svaghed er, at han er en mindre båd i et stort felt,” forklarer Møllmann, og tilføjer, ”nu vil vi jo gerne forsøge at levere en dansk verdensmester, så vi skal udnytte vores fart i morgen, og at vi har bedre odds for fri vind,” siger KDY-sejleren.

Tredjepladsen i klasse C holder svenske Patrik Forsgren (Pro4u/Malin), der ligger 14,5 point efter den danske båd, viser resultatlisten

Verdens bedste amatørsejlere

Længere sydpå i den store havn ligger besætningen på Swan 45 SD’eren, Tarok, og afventer nyt om klasse A’s inshore-sejlads.

Den danske besætning lå på en samlet andenplads i klasse A før gårsdagens langdistance-sejlads, hvor de blev slået med 45 minutter i korrigeret tid af den italienske TP52’er, Freccia Rossa, der fører A-feltet.

”Vi lå foran TP52’eren i vind, ved den langdistance, der blev blæst af forleden. I går var vi uheldige og endte i ingen vind. Men sådan er det i sejlads,” siger Erik Berth, som blev otter ved sejladsen i går.

Tarok konkurrerer i amatørklassen, som de fortsat er bedste båd i, men for at genvinde andenpladsen i klasse A, skal danskerne slå deres svenske Swan 45-konkurrent, Stell, med tre point imorgen.

”Fredrik og jeg har en super fight på vandet,” råber Berth til sin svenske konkurrent, der står på molekanten og nikker anerkendende retur.

”Det er nogle fede sejladser, hvor man dag for dag, kan se folk blive bedre til at tune bådene og farten imod deres konkurrenter,” siger Berth, som forventer det bliver hans sidste VM.

”Nu må vi se, om nogen får revet armen om på mig,” griner den erfarne KDY-sejler. 

I morgen afgøres det

Der er inshore-sejladser på programmet ved sidste dag af verdensmesterskabet i morgen, efterfulgt af Price Giving og middag for de godt 1300 sejlere på Skovshoved Havn.

TP52er ses her ved offshore-sejlads på Øresund. Båden er den største båd ved VM. Foto: Per Heegaard/KDY

content-loader
content-loader
content-loader