Gå til hoved-indhold
CB66'erne fik ikke mange planeture i den lette vind. Foto: Hannibal Henrik Korting PaulsenKapsejlads
CB66'erne fik ikke mange planeture i den lette vind. Foto: Hannibal Henrik Korting Paulsen

CB 66-DM: Sejlerne slap for slid på hængestropperne

CB-sejlerne måtte undvære planeture. Dirty Diana med Casparij-skipper tog guldet i Hornbæk, mens der var hård kamp om de næste podiepladser.

Af Sara Sulkjær |

Hornbæk Havn dannede fredag til søndag rammerne om danmarksmesterskabet i CB66 klassen. Trods vanskelige forhold med let og springende vind lykkedes det klassens faste superdommer, Henrik “Hønse” Paulsen, at få afviklet 14 perfekte sejladser over de tre dage. 

- Det sommerlige vejr og den lette vind betød desværre at de helt store planeture udeblev, men til gengæld slap sejlerne så for at slide for meget på hængestropperne og benmusklerne. En CB66’er vejer kun 500kg, så der skal heldigvis ikke ret meget vind til, før den lette båd flytter sig, fortæller Simon Mørup-Pedersen, formand i CB66 Class Denmark, i en pressemeddelelse. 

Hård kamp om sølv og bronze

Allerede fra første sejlads lagde Dirty Diana med Michael Casparij, Ulrik Andreasen og Simon Mørup-Petersen sig i spidsen af stævnet.

Derfra kiggede holdet sig aldrig tilbage. De tre sejlere har tidligere vundet DM i klassen, men de sidste to år har holdet været henvist til sølvmedaljerne af Søren Pehrsson og drengene i Mænd der Elsker Kvinder. 

Rollerne blev dog byttet rundt i denne weekend, hvor Michael Casparij og besætning kunne hænge guldmedaljerne om halsen efter en overbevisende præstation på vandet, hvor holdet endte med 23 point efter de 14 sejladser. 

Hårdere kamp var der derimod om de øvrige medaljer, hvor flere hold blandede sig i kampen.

Til sidst var det dog danmarksmesteren fra 2014 og 2015, der trak det længste strå. Sølvmedaljerne gik dermed til Søren Pehrsson, Nikolaj Bjørnholm og Nils Bjerregaard i Mænd der Elsker Kvinder, mens Mikkel West-Nørager, Per Baatrup og Mikkel Kidmose i Donatella tog sig af bronzemedaljerne. 

Der deltog 19 både fra Danmark og Sverige i stævnet. Frederik Gyllander indtog en flot 2. plads i stævnet, men kunne som svensk naturligvis ikke tildeles officielle medaljer i danmarksmesterskabet.

Sejlerne indvier drinks-plateauer 

Vanen tro var der i CB klassen lagt stor vægt på de sociale aktiviteter på land, og Hornbæk Bådeklub med Hønse som primus motor havde lagt sig i selen og leverede et arrangement i verdensklasse. 

Fredag blev der serveret en fantastisk grillmiddag i klubbens lokaler, mens lørdagens gallamiddag blev indtaget på en af byens allerhyggeligste lokale restauranter. Desuden fik CB66 sejlerne æren af at indvie de flotte "drinks-plateauer” i Hornbæks nyanlagte yderhavn, samt fornøjelsen af at lukke den berømte Strandpavillion i Hornbæk ned for sæsonen i festligt selskab med Beverly Hills Orchestra.

Hornbæk Bådeklub har i et svagt øjeblik tilbudt klassen at gøre det til en tradition at afholde et CB66 sommerstævne i Hornbæk. 

- Det er helt sikkert, at alle deltagerne i årets DM er store tilhængere af den idé - så lad os blot konstatere at en smuk tradition er født!, slutter Simon Mørup-Pedersen. 

Se resultaterne her og flere billeder fra stævnet herunder. Fotos: Hannibal Henrik Korting Paulsen

¨

content-loader
content-loader
content-loader