Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
31 meter fartmaskine på vej jorden rundt. Båden går måske i mål om to dage i Brest.

Solo-sejler Coville på vej til ny rekord jorden rundt

Thomas Coville startede 6. november i sin 31 meter lange trimaran Sodebo Ultim. Rekord er på 57 dage og 13 timer, men Coville mangler kun 1.486 sømil til mål efter 46 dages sejlads.

Af Troels Lykke |

Med 1.486 sømil til mål ligger franske  Thomas Coville til å være tilbage i Frankrig 1. juledag og så er den gamle rekorden sat af Francis Joyon i januar 2008 slået med mere end en uge. Lige nu har Coville sejlet i 46 dage.

Du kan lige nu se hvor Thomas Coville ligger. Og her kan du også se atCoville er 2.542 sømil foran i forhold til Fancis Joyon.

Thomas Coville sejler i den 31 meter lange maxi trimaran «SODEBO ULTIM». Han startede i Brest 6. november og han skal derfor være tilbage over mållinjen mellem Ushant og Lizard Point inden3. januar kl 4:23:57 AM fransk tid.

Og det ser han ud til at nå i fin tid. Faktisk regner man med han er i mål 1. juledag.

Turen har været udfordrende, bl.a. med 50 knobs vind ud for Uruguay. Det har ud over manglende søvn været fysisk hårdt på grinderen og tunge sejl er blevet flyttet efter de mange bomninger.

Fysisk træt - kontrol før mål er vigtig i 45 knob vind

For et par dage siden sagde han.

- Jo nærmere du kommer målet, desto lettere er det at glemme hvor sårbar man er i forhold til været og skade på båden ud og indvendig. Det er stort pres at være agtsom og lidt tid til at tænke på at målet nærmer sig. Foran mig venter 45 knobs vind og vinterlige lavtrykk og derfor er det vigtigt at være koncentreret om nuet, siger Coville.

Båden er samtidig ved at være slidt. Han har også tidligere kæmpet med en infektion han fik i Det Indiske Ocean. Noget han fik styr på med antibiotika.

- Kontrol er afgørende her før mål, siger Coville.

Coville er træt pt. efter 46 dages sejlads.

Mad til måske 49 dage jorden rundt solo, en mand. Godt gået.

 

content-loader
content-loader
content-loader