Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Solo-sejler Coville præsenterer sin ny fartmaskine

Efter to år og 110.000 arbejdstimer kunne Thomas Coville og resten af teamet søndag vise deres seneste trimaran, der noget atypisk er med cockpit foran masten. Se fransk video.

Af Sara Sulkjær |

Kalenderbladet viser den 27. december 2016. Franskmanden Thomas Coville er netop gået i land efter at have tilbragt 49 dage, 3 timer, 7 minutter og 38 sekunder på vandet. 

Med sig tager han titlen som verdens hurtigste solosejler Jorden rundt. En titel, han blot ét år senere må overlade til landsmanden François Gabart i Macif.

Ingen pause til Coville

Det aner Coville dog intet om denne decembermorgen for lidt over to år siden. I stedet nyder han sin sejr, og forbereder sig så småt til et velforjent morgenmåltid.

Lige indtil samarbejdspartnerne fra Sodebo dukker op. De vil igen hjælpe den erfarne sejler mod flere vilde rekorder. Et tilbud, som Coville ikke kan takke nej til.

Siden har den i dag 50-årige Coville og resten af teamet knoklet på højtryk. Hele 110.00 timer har holdet brugt frem til søndag den 3. marts, hvor arbejdshandskerne kunne trækkes af for en stund. 

Den femte i rækken

Ud af porten kunne teamet i stedet glæde sig over synet af Covilles nye fartmaskine. En trimaran, der blandt andet er med cockpit foran masten, som det kendes fra fly.

Båden er den femte, der er produceret i løbet af det tyve år lange samarbejde, der har været mellem jordomsejleren og Sodebo.

Se flere billeder af båden i den franskproducerede video øverst i artiklen.

Kilde: Sodebo.com

content-loader
content-loader
content-loader