Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Enoshima Sailing center ligger ud til Stillehavet. Foto: Thomas Jacobsen

Sportschef og formand viste respekt i Tokyo

Sportschef Thomas Jacobsen og formand for Dansk Sejlunion, Hans Natorp, var i Enoshima Sailing center, hvor sejlerne skal være frem til OL i Tokyo 2020. Kulturforståelsen var vigtig.

Af Troels Lykke |

Danmark havde et velfungerende performance center i Rio før og under OL og også gode steder at træne. 

Nu arbejder Thomas Jacobsen fra Dansk Sejlunion på at det samme bliver tilfældet i Japan ved Tokyo frem mod OL 2020.

Han var derfor i Enoshima Sailing center fornylig med formand for Dansk Sejlunion, Hans Natorp. 

Det havde måske været mere logisk at have sendt holdleder Frank Eriksen med i stedet for Hans Natorp, men det havde ikke været taktik smart i forhold til den japanske kultur, hvor man vil møde de øverste personer i en organisation.

Modsætning til Rio

- Det handler om at respektere japansk kultur og vise dem ære, som de viser en ære, derfor var Hans Natorp med i Japan. Vi havde en god tur og tror på et fremtidigt samarbejde. I Japan er det modsat i forhold til Brasilien, der sagde de nej, men hvis du spurgte senere på en anden måde fik du et ja. Hvis du får et nej i Japan, så skal du bare acceptere det. Det handler derfor om at vi skal forberede os godt og ikke bare sige, at vi gerne vil have, at der skal stå fem containere på havnen, siger Thomas Jacobsen til minbaad.dk.

Thomas Jacobsen og Hans Natorp havde gaver med til værterne, som det hører sig til i japansk kultur og de fik da også hver et slips.

- Foreløbig har vi aftalt at vi kan hjælpe dem i Aarhus til World Sailing VM i 2018 og så hjælper de OL-sejlerne frem mod OL 2020 i Tokyo, siger Thomas Jacobsen.

Danmark har et godt forspring med et samarbejde, da Warrer-familien via KDY tidligere har doneret fem Optimistjoller til den japanske sejlklub og vist vejen for ungdomsarbejdet.

Området ligger halvanden times kørsel fra Tokyo lufthavn. Tsunami og tyfoner kan opstå på stedet, men det skal man ikke tænke for meget over, siger Jacobsen.

Thomas Jacobsen skal sørge for to nye OL-medaljer i Tokyo 2020. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader