Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der er smukke strande, men vulkaner kan udløse tsunamier ved Enoshima.

Fare for tsunami ved OL i 2020 - tilskuerantal skåret med 1/3

Den seismiske aktivitet i Japan er høj - noget, der må tages højde for under OL i 2020. Her skal færre tilskuere langs vandkanten forenkle en eventuel evakuering. I 2011 dræbte en større tsunami 18.000 mennesker på den nordøstlige kyst.

Af Sara Sulkjær |

Når de bedste sejlere fra hele verden om halvandet år tørner sammen i Tokyo ved De Olympiske Lege, bliver det uden en imponerende tilskuerskare som baggrundskulisse.

Kun 3.300 interesserede får nemlig lov at følge sejlsportskonkurrencerne ved Enoshima, har de japanske arrangører netop afgjort. Det skriver The Guardian.

Lokale myndigheder sagde stop

5.000 tilskuere havde ellers oprindeligt fået adgang til området, men den overhængende fare for jordskælv og efterfølgende tsunamier i området har nu fået værterne på andre tanker.

Det sker efter et møde med de lokale myndigheder, som om nogen har mærket naturens kræfter på egen krop. Blandt andet i 2011, hvor en større tsunami dræbte 18.000 mennesker på den nordøstlige kyst.

Vil en sådan tsunami gå i land under legene i juli og august, skal de mindre folkemængder gøre evakueringen både lettere og hurtigere i.

Danskere endnu ikke udtaget

Hvem der skal repræsentere Danmark ved De Olympiske Lege, er endnu uvist, men forårets stævner vil være med til at give et afgørende pejlemærke.

Herunder også det netop afholdte World Cup-stævne i Miami, hvor særligt Anne-Marie Rindom i Laser Radial samt Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby i 49erFX'eren viste flotte takter.

De Olympiske Lege afholdes fra den 24. juli til den 9. august 2020. 

Kilde: The Guardian

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites