Gå til hoved-indhold
nots by heckmann har hentet inspiration fra de gamle søfolk på havnen og deres fortællinger om savn og usikkerhed på de store have. Foto:  Cecilie-Marie HelmersenUdstyr
nots by heckmann har hentet inspiration fra de gamle søfolk på havnen og deres fortællinger om savn og usikkerhed på de store have. Foto: Cecilie-Marie Helmersen

Riggerne producerer nu smykke med diamant-knob

nots er et råt unisex-smykke, designet og produceret i Danmark, udført i Sterlingsølv 925, diamanter á 0,03 ct. og stærk Dyneematråd, fortæller Riggerne i Svendborg.

Af Troels Lykke |

nots by heckmann har hentet inspiration fra de gamle søfolk på havnen og deres fortællinger om savn og usikkerhed på de store have.

De har skelet til tidligere tiders ro og enkelhed, og skabt et symbol på nærvær, omsorg, taknemmelighed og styrke; Hver egenskab er symboliseret med en lysende klar diamant på armbåndets sølvled.

Designer Emilie Heckmann:
”Tilbage i tiden bar søfolkene altid en speciel armlænke om håndleddet, som de brugte til at sikre sig selv med, når de klatrede i masterne. Et simpelt værktøj, som udviklede sig til at være en fast del af deres ’uniform’, og som endte med også at være et symbol på nærhed og samhørighed med familien på land. Selvom de var langt væk hjemmefra, vidste de altid, de var elsket og værdsat.”

nots er en genfortolkning af symbolet i Dyneematråd og klassisk sølv, men stadig med de stærke gamle knob.

Riggerne producerer selve armbåndet
Riggerne i Svendborg skal fremover stå for produktionen og knytning af armbåndsdelen af smykkerne.

Snoren, som er brugt til nots by heckmann-smykkerne bliver håndknyttet med det såkaldte ‘diamant-knob’. Et fast og stærkt stopperknob, som bruges i sejlerverdenen.

"Som professionelle riggere, står vi inde for både holdbarhed og kvalitet. Snoren er fremstillet i Tyskland hos en af verdens dygtigste og mest kvalitetsbevidste tovværksproducenter; Gleistein Ropes – som i øvrigt også sponsorerer tovværk til det danske sejlerlandshold," fortæller Louise Haldbo Balslev.

Her hos Riggerne er vi utroligt glade for det nye samarbejde. Det går godt i spænd med vores kerneopgaver og mindset, det appellerer til sejlerfolket – og mange andre, og det er et vidnesbyrd om perfektion, styrke og kvalitet, som er nogle af vores ypperste kerneværdier.

Armbåndet er 100% dansk
Udover at være dansk designet og snoren nu produceres hos Riggerne, bliver sølvleddene med de fire diamanter også produceret i Danmark, nemlig hos guldsmed Mads Heindorf i Gothersgade i København.

Fakta om den særlige snor
Armbåndet er knyttet af Dyneema®-snor. En ekstremt stærk fiber, der har egenskaber som en stålwire, men kun med en syvendedel af vægten. Snoren har en fin og letskinnende lysegrå farve og en omkreds på 2,5 mm.

DynaOne®-snoren består af 12-flettet 100 % Dyneema® SK78-fibre med en Geothane-coating, der gør den slidstærk og UV-bestandig.

Snoren kan flyde på vand og har en brudstyrke på hele 677 kg. Det er altså en stærk snor, kendt og brugt i sejlerverden for den store brudstyrke.

content-loader
content-loader
content-loader