Gå til hoved-indhold
Nye afviserøer ved Svendborgsundbroen er kommet efter at Ærøfærgen sejlede på broen i oktober 2015. Foto: Louise Haldbo Balslev/RiggerneKapsejlads
Nye afviserøer ved Svendborgsundbroen er kommet efter at Ærøfærgen sejlede på broen i oktober 2015. Foto: Louise Haldbo Balslev/Riggerne

Nye afviserøer ved Svendborgsundbro er en udfordring

400 sejlere i Silverrudder skal slås med afviserøerne ved Svendborgsundbroen, hvis sejladsen sættes i gang med start mod vest. Og det er sket før.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Fyens.dk |

Solo-sejladsen om Fyn, Silverrudder, er populær og er udsolgt.

- Ja, det er helt vildt. Nu har vi oprettet en venteliste, og her har vi allerede 15 på, siger nonstop-solokapsejladsens leder, Ole Ingemann fra Svendborg Sund Amatørsejlklub.

- Og 400 er 400, betoner han overfor Fyens.dk

- Det er det maksimum, vi har sat i år, siger Ole Ingemann og lader forstå, at det måske kan blive endnu højere i de følgende år.

- Der plejer at dukke nogle afbud op, og der kommer ventelisten så ind i billedet. Jeg er helt sikker på, at vi bliver 400 til start, siger Ole Ingemann.

Med et deltagerantal på 400 solo-sejlere er kapsejladsen fra Svendborg i sig selv en flerfoldig rekord.

Den er verdens største af sin art, men den er samtidig også Danmarks største kapsejlads sammenlignet med deltagende antal både i fx Fyn Rundt og Sjælland Rundt i de senere år, men ikke på antal sejlere.

Med sejlere fra ni nationer er Silverrudder en af Danmarks mest internationale kapsejlads.

Blandt sejlerne er de tyske deltagere i overtal i år. Hele 240 både er tilmeldt fra vor sydlige nabos havne.

Ny udfordring ved Svendborgsundbroen

En ny udfordring i år bliver afviserøerne ved Svendborgsundbroen - vel at mærke mest, hvis sejladsen sættes i gang med start mod vest og dermed direkte i en kæmpeklump hen mod broen og Vejdirektoratets nye stenbunker.

Afviserøerne kom til efter at Ærøfærgen sejlede ind i broen.

Racet Svendborg-Svendborg rundt om Fyn indledes med skipper-info på Frederiksøen torsdag aften 22. september. Startsignalet til Silverrudder 2016 lyder fra Den Runde Lystbådehavn fredag morgen og formiddag.

Kilde: fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader