Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
113 joller sejler i to felter på den tyske sø. Foto: soerenhelse.de

FD-VM: Boisen-Møller på sølvplads lige nu

Jørgen og Jacob Bojsen-Møller blev ramt af en tyvstart ved Flying Dutchman VM i Tyskland, men de er stadig med om guldet. Tre sejladser mangler.

Af Troels Lykke |

VM for FD er i gang på Steinhude Meer. Det er en mindre sø tæt på Hannover, så de 113 både fylder godt og det har været nødvendigt at sejle i to fleets, det fortæller Jørgen Bojsen-Møller, tidligere OL-guldvinder fra Hellerup Sejlklub.

Han fortæller videre til minbaad.dk.

Kvalifikationsserien er nu gennemført, og feltet er delt i et guld- og sølvfelt. For os har de 6 sejladser budt på både op- og nedture. 

Vi lagde ud med en lidt skuffende 9. plads den første dag i let, springende vind. På dag to var der mere vind (5-7 m/s) og vi kom i havn med hvad vi troede var 1-1-4. 

Der ventede imidlertid to skuffelser. For det første var den ene førsteplads kun en andenplads.

Gennem sejladserne bliver de to fleets nemlig fuldstændigt blandet sammen og det er meget svært at holde styr på hvem der er ens konkurrenter og hvem der sejler i det andet fleet. Det viste sig, at en båd var kommet forbi ude på venstrekanten uden vi havde opdaget det.

Disket for tyvstart

Men hvad værre var, så var fjerdepladsen blevet vekslet til en BFD – sort flags diskvalifikation for at være ovre startlinjen indenfor det sidste minut.

Pokkers, vi var nu på en 28. plads og en podieplads syntes urealistisk. Suverænt i spidsen var de regerende mangedobbelte mestre fra Ungarn.

På dag 3 (onsdag) sejledes de sidste 2 kvalifikationssejladser – også i let og springende vind. Vi scorede 1-1 og tog dermed en ordentlig elevator-tur op på 2. pladsen.

Stillingen inden de tre finalesejladser fredag og lørdag er, at vi er 2 points efter de førende ungarere, 3 points foran nr. 3 og 4 points foran nr. 4. Puha, det er lidt for tæt.

content-loader
content-loader
content-loader