Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De to brødre er blandt de mest vindende jollesejlere i Danmark gennem tiderne. Jacob Bojsen-Møller har tilmed sejlet 505 med Paul Elvstrøm. Her ses de i FD. Foto: planatech.it

Bojsen-Møller vægttræner fire gange om ugen

Og løber to gange om ugen. Sådan er vinderopskriften for den 60-årige sejlmager Jacob Bojsen-Møller, der i år satser på VM i FD, 505-VM og måske Spækhugger-DM med ny mast.

Af Troels Lykke |

Man bliver helt høj af at tale med energibundet Jacob Bojsen-Møller. Her til morgen spurgte jeg Hellerup-sejleren hvad sæsonen skulle gå med.

Og med sin to år ældre bror Jørgen Bojsen-Møller på 62 år bliver det ikke kedeligt, selvom de begge nærmer sig pensionsalderen.

For tiden går de og optimerer på deres Flying Dutchman, som de sliber på i hallen i Hellerup Sejlklub. De går efter VM, hvor der forventes mellem 120 og 150 både på linjen på en sø ved Hannover. En sø, der ikke er meget større end Furesøen.

De to har vundet VM syv gange i FD, dog ikke sidste år, hvor de blev disket for sort flag i sidste sejlads, efter de startede på en al for skæv startlinje.

Og hvad med formen, Jacob, jeg ved din bror er træningsnarkoman og løber osv.?

- Jamen, jeg vægttræner fire gange om ugen og løber orienteringsløb og løber to gange om ugen. Vi giver ikke op uden kamp, det er vigtigt at være i form, men når vi sejler, skal vi træne mindre, siger Jacob Bøjsen-Møller, der har sit sejlloft Bojsen-Møller Sails i Hørsholm, hvor han laver sejl til både tur- og kapsejlere.

Efter FD-VM i maj skifter de to brødre, hvor Jørgen Bojsen-Møller, bl.a. har en OL-guldmedalje i FD, til 505-jollen, hvor VM i Weymouth bliver det store mål i år.

Og hvad med Spækhuggeren, skal I også sejle i den?

- I år får vi ny mast på, gennem Spækhugger-klubben og vi håber at kunne nå at sejle DM ud for Svanemøllehavnen, hvor vi når at komme hjem fra VM i 505, siger gasten Jacob Bojsen-Møller til minbaad.dk.

Se brødrene teste sejl og mast i FD:

 

<iframe frameborder="0" src="https://www.youtube.com/embed/Qn708MiX6rA" height="423" width="600"></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader