Gå til hoved-indhold
Fra venstre ses Kasper Reese, Michael Hohman og Henrik Reese foran en Marex-båd i Hamborg 2015. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Fra venstre ses Kasper Reese, Michael Hohmann og Henrik Reese foran en Marex-båd i Hamborg 2015. Foto: Troels Lykke

Reese Marin får Børsens Gazelle-pris

Børsen har kåret Reese Marin i Aabenraa som Gazelle virksomhed 2016. - Prisen beviser rettidig omhu, da jeg for fem år siden begyndte et generationskifte, siger Henrik Reese til minbaad.dk.

 

Af Troels Lykke |

Gazellerne er rollemodeller, fortæller Børsen. De skaber job, vækst og optimisme, og Børsen kigger bag de flotte tal for at finde værktøjerne.

Det handler om at øge væksten. Udvælgelsen af gazellerne foretages af Greens Analyseinstitut, og kriterierne  bygger på data fra Erhvervsstyrelsen. En gazelle-virksomhed vokser kontinuerligt og fordobler sin omsætning eller bruttoresultat i løbet af fire regnskabsår.

Og netop det har Reese Marin gjort, da de nu har fået Hanse-bådene ind. I forvejen sælger firmaet Dehler. På motorbådssiden sælger Aabenraa-firmaet motorbådene Targa og Marex. Derudover sælger firmaet en del brugte både.

Fremgang i fire år

Henrik Reese siger til minbaad.dk om prisen:

- Det er lykkes os tre i Aabenraa at bevise fremgang i fire år og vi er mere end klar til de næste fire. Det her giver mig et personligt bevis på rettidigt omhu, da jeg for fem år siden begyndte et generationskifte i et nyt Reese Marin Aps, hvor Kasper Reese på 29 år  har 40 procent og Michael Hohmann på 46 år har 20 procent, mens jeg har 40 procent af ejerskabet.

Men der har været hårdt arbejde.

- Det betyder hårdt arbejde at holde sig flyende i et båd firma  generelt, men det har været ektra hårdt siden krisen som også ramte vores mange tyske Kunder. Det betød en yderligere stor arbejds indsats af ejerkredsen og det altid svære er at have helt styr på omkostningerne uden det giver et forkert signal udadtil. Og det har været meget vigtig også at holde firmaet selvfinansieret, så langt som muligt, siger Henrik Reese.
content-loader
content-loader
content-loader