Gå til hoved-indhold
Her er Signe Stoor ved at finde en ledig plads i en overfyldt Svendborg Havn til Silverrudder 2015. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
Her er Signe Stoor ved at finde en ledig plads i en overfyldt Svendborg Havn til Silverrudder 2015. Foto: Katrine Bertelsen

Silverrudder på fynske hænder

Efter forhandlinger mellem BådNyt, Svendborg Event og Svendborg Amatør Sejlklub, har BådNyt valgt at overdrage singlehand-kapsejladsen Silverrudder til Svendborg Amatør Sejlklub.

Af katrine bertelsen |

Danmarks største singlehand-kapsejlads, Silverrudder er nu på rent fynske hænder. NORDJYSKE Medier, der ejer BådNyt har valgt at lade lokale kræfter stå for eventen fremover. Det bliver den hidtige samarbejdspartner, Svendborg Amatør Sejlklub, der overtager Silverrudder, med støtte fra Svendborg Kommune/SvendborgEvent og Sport Event Fyn. Det skriver NORDJYSKE Medier i en pressemeddelelse.

”BådNyt har været med til at arrangere Silverrudder i fire år, og nu er det på tide at overdrage det til Svendborg”, siger Turid Fennefoss Nielsen, ansvarshavende chefredaktør på BådNyt og tilføjer.

”At lave denne type events ligger uden for vores kerneområde, så det er helt naturligt for os at slippe Silverrudder nu. Vi vil selvfølgelig bakke op om, og dække sejladsen i BådNyt, som vi har gjort det hidtil”.

Salgsdirektør på BådNyt, Kim Madsen tilføjer:

”Distancen fra København og Ålborg i forhold til Svendborg er en af årsagerne til at vi trækker os ud af Silverrudder – det er simpelthen for svært og kompliceret at styre, ligesom vi har fokus på at styrke vores kerneforretning. Og her er Silverrudder et ressourcekrævende element, der ligger udenfor vores arbejdsområde”.

I Svendborg er der glæde over, at det er lykkedes at bevare Silverrudder på fynske hænder.

”Med den juridiske overdragelse til Svendborg Amatør Sejlklub er den fremtidige udvikling nu sikret. Samtidig glæder det os at BådNyt fortsat dækker begivenheden og sikrer eventens udbredelse. Den nye forankring betyder at vi i endnu højere grad kan udvikle eventen i tæt samarbejde med Sport Event Fyn og det lokale erhvervs- og foreningsliv, og dermed understrege Svendborgs maritime profil og hjemsted for både nationale og internationale sejlevents”, siger Anja Haas fra SvendborgEvent.

Svendborg Amatør Sejlklub, der hidtil har stået for den sejladsmæssige side af Silverrudder, får nu udvidet deres arbejdsområde, og glæder sig til at komme i gang med forberedelserne til årets Silverrudder. Singlehandsejladsen er vokset fra 12 deltagere i 2012 til 330 tilmeldte i 2015, og kræver et større planlægningsarbejde, for slet ikke at nævne organisationen af de mange frivillige hænder i sejlklubben, der villigt stiller op – år efter år.

Vi glæder os, og er allerede i fuld gang med at få styr på de mange elementer i sejladsen. Vi arbejder hele tiden på at gøre Silverrudder bedre, så det er enkelt og nemt uden komplicerede regler,” fortæller Ole Ingemann Nielsen fra Svendborg Amatør Sejlklub.

Der bliver ikke mange ændringer i forhold til tidligere år. Gebyret bliver det samme som i 2015, start og mål er stadig i Svendborg, mens meeting point flyttes fra pakhuset på Jessens mole til Rundbuehallerne på Frederiksøen i Svendborg Havn.

”Vi får meget bedre faciliteter. Der er plads til alle sejlerne, mulighed for parkering af trailere, og både pressecenter og sikkerhedsledelsen bliver samlet der”, siger Ole Ingemann Nielsen

I de næste par dage venter en del papirarbejde og kontrakter, der skal ordnes i forhold til overdragelsen.

”Hjemmesiden silverrudder.com bliver stadig vores eventsite, med tilmelding, info og meget mere”, siger Ole Ingemann Nielsen, der forventer at tilmeldingen åbner i løbet af en uges tid, og det bliver også på silverrudder.com, der løbende kommer nyheder.

content-loader
content-loader
content-loader