Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Udlandet er vilde med Silverrudder. Her ses svenske Peter Gustafsson i sin J-båd sidste år. Foto: Troels Lykke

100 tilmeldt til Silverrudder på to dage

Silverrudder, som BådNyt og Morten Brandt opfandt, er kommet flot fra start. Selvom den først sejles til september strømmer tilmeldingerne ind til Svendborg Amatør Sejlklub.

Af Søren stidsholt Nielsen, Fyns Amts Avis |

Enkeltmands-kapsejladsen Silverrudder Svendborg-Svendborg er nonstop. Det kan man ikke sige, at sejladsleder Ole Ingemanns nattesøvn blev mandag-tirsdag, skriver Fyens.dk.

Tilmeldingen til sejladsen i den tredje weekend i september blev åbnet mandag aften, og hver gang, der dumpede en mail i Svendborg Amatør Sejlklubs indbakke, blippede Ole Ingemanns mobil:

- Vi har fået en forrygende start. Jeg vil tro, at vi onsdag passerer de 100. Det halve af dem er udlændinge, mest fra Tyskland, siger Ole Ingemann til Fyens.dk.

I dag - ifølge Silverrudders tælleværk på web-sitet 225 dage før sejladsstarten - kan Ole Ingemann fastslå, at forberedelserne også har vind i sejlene:

- Vi har masser af motiverede frivillige. Der er en fin ånd omkring, at det skal blive en god begivenhed for klubben, for sejlsporten og for Svendborg, siger Ole Ingemann.

Sidste år var der 315 tilmeldte. 268 af dem startede på Skipper Ensoms Fyn rundt. I år er overliggeren hævet til 400 tilmeldte. Banen er på omkring 140 sømil uden krydsben.

Inden startskuddene lyder fra fredag morgen den 23. september er der torsdag aften skippermøde i Silverrudders nye base, Frederiksøens rundbuehaller mellem Kammerateriet og det til den tid åbnede lystsejladsmuseum.
 
Ny enkeltmandssejlads Danmark Rundt

I øvrigt er enkeltmands-kapsejladser på lange strækninger populære. Endnu en af slagsen har netop præsenteret sig.

Ideen til den nye sejlads blev søsat af sejlerne Jan Møller og Erik Venøbo under sidste års Silverrudder i Svendborg. Nu er en initiativgruppe klar med Danmark Rundt Singlehand ad ruten Øresund-Skagen-Bønnerup-Assens-Neksø-Øresund. Start den 1. juli. Den samlede strækning er på 646 sømil uden kryds.

I forhold til Svendborgs Silverrudder er der tre store forskelle: Den nye sejlads er etapedelt med havneanløb, kun inviterede sejlere kan deltage og der kræves for hver deltager et såkaldt shore-crew, dvs. en eller flere rådgivere på døgnvagt i land, mens sejladsen er i gang, skriver fyens.dk

Reducerede priser i Silverrudder

  • February 8th 2016 till March 20th 2016: Winter price: Euro 134 (kr. 1.000,-)
  • March 21nd 2016 till Maj 15 nd 2016: Spring Equinox price: Euro 168 (kr. 1.250,-)
  • May 16 nd 2016 till August 25nd 2016: Midsummer Price: Euro 200 (kr.1.500,-)
  • August 26th 2016 till September 18nd 2016: Up to Race Price: Euro 240 (kr. 1.800,-)

www.silverrudder.com

content-loader
content-loader
content-loader