Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Flot kulisse i Silkeborg.

Verdensmestre i H-båd ses til hyggelig Silkeborg-ræs

H-Båds toppen mødes på Julsø til Silkeborgs Sejlklubs Haarup Mixer Cup på lørdag og søndag, fortæller Ole Christensen, der går op i stævnet med liv og sjæl. Elvis kommer også.

 

Af Troels Lykke |

Det startede med at H- bådsklubbens bestyrelse blev spurgt om de kunne bruge en sejlads mere. Svaret var klart - ja tak. Hvert år efter sejladsen medio september i Brejning ser vi på hinanden og siger var det virkelig slut for i år?

 

Derfor faldt valget på den 1 og 2. oktober, fortæller Ole Christensen.

 

De sagde: Vi ønsker nogen gode sejladser og lidt sjovt og hygge på land, og det får de i Silkeborg!

 

Silkeborg Sejlklub har modtaget tilmelding fra de bedste H – båds sejlere i Skandinavien til Haarup Mixer Cup på Julsø. Et H-båd Stævne, som strækker sig over 2 dage, hvor eliten af nationale såvel som internationale H-båds sejlere mødes, heriblandt Danmarks- og 3 tidligere verdensmestre.

Den sidste, Claus Høj Jensen der har været verdensmester 5 gange mistede for nylig sit VM i Finland til en svensk sejler, Henrik Edman, måske fordi en finsk sejler ”kuskestartede” foran Claus med sammenstød og et støre hul til følge.

Claus måtte tømme sin båd for 100 l. vand efter hver sejlads.

Der er tilmeldelser fra svenske sejlere. heriblandt den nykårede verdensmester Henrik Edmann. Af de skarpe danskere kan nævnes blandt andet Thomas Sennels, Anders Bertelsen der har vundet de to sidste stævner. Morten nielsen og Mads Korsgård

Kapsejladsen blev første gang afholdt i 1976, og er en tilbagevendende tradition for Silkeborg Sejlklub. Igennem årerne har kapsejladsen været afholdt under skiftende navn, men i år, nu for 41. gang med lokal opbakning fra Haarup Maskinfabrik A/S under navnet ”Haarup Mixer Cup”.

Borgmester byder velkommen

Borgmester Steen Vindum byder lørdag den 1.oktober kl 10.15 velkommen til sejlerne og tager herefter en flyvetur sammen med mange andre for at se den nyåbnede motorvej.

Lørdag d. 1. oktober mellem kl. 17.00 og 18.00 vil der være mulighed for at se når de kapsejlerne runder sidste pynt og to bøjer i Brassø på vej ind til sejlklubben, bøjerne udlægges således, at de flotte farvestrålende spilere kommer op på alle bådene.

Det bliver et fantastik syn!

Blandt de største sponsorer til Mixer Cuppen og Åbent Hus kan nævnes: Hotel Scandic Silkeborg; Haarup Maskinfabrik A/S, Proces - Data, Lynge Papir og Kontor, men også firmaer i Østrig og Sverige støtter op omkring stævnet.

Åbent Hus arrangement 1. oktober

Sejlsport er ikke kun kapsejlads, det er i høj grad også en familiesport. Silkeborg Sejlklub hører til en af landets ældste klubber, beliggende ved Hattenæs, i det Midtjyske Søhøjland, hvor historien kan spores tilbage til omkring 1887.

Klubben har plads til 110 kølbåde med engagerede og aktive medlemmer.

I forbindelse med Haarup Mixer Cup, afholder Silkeborg Sejlklub et Åbent hus arrangement lørdag d. 1. oktober fra kl. 14-19 hvor havnen er dækket op til fest og alle er velkomne.

Sejlklubbens Sejlerskole for voksne og ungdomsafdelingen har sat sejl, og inviterer alle som kunne have lyst til en tur på vandet.

Så går man med en drøm om at prøve kræfter med vind og vejr, så tilbyder Sejlerskolen muligheden for at komme ud at sejle i en H-Båd, eller én af de private både som stilles til rådighed. Klubben har i år købt en J 70 sportsbåd som også benyttes i Sejlerligaen.

Det samme gælder for ungdomsafdelingen, som giver ungdommen mulighed for at prøve en tur i en optimistjolle.

Jazz og Elvis

Samtidigt spiller Silkeborg jazz bandet Red Hot Four på sejlklubbens havnefront.

Dagen afsluttes med Elvis show, hvor gamle klassikere

genoplives.

Er der lidt koldt så prøv DE Blå Mænds flydende sauna og hop herefter en tur i havnen for afkøling

Der vil i løbet af eftermiddagen være mulighed for at købe sig en tur i helikopter, og se Silkeborg søerne, byen og den ny åbnede motorvej lidt fra oven.

Det har vist sig at være et populært indslag, og allerede nu er billetterne tæt på udsolgt. Der vil også være andre festlige indslag på havnen, og er det ikke nok er grillen tændt og der er Okkels gourmet is så maven kan fyldes.

I kan også støtte gode lokale formål ved køb af kaffe, kage, hjemmelavet saft og marmelade hos ildsjælene i Soroptimist boden.

Såfremt i ser jer omkring vil der være OL medaljetagere fra Barcelona, London og fra Rio

God fornøjelse

 

 

 

content-loader
content-loader
content-loader