Gå til hoved-indhold
Ole Christensen med den gule spiler ses her i Djævleræs fra banen og ind til sejlklubben. To både gik på grund. Fotos: Troels LykkeKapsejlads
Ole Christensen med den gule spiler ses her i Djævleræs fra banen og ind til sejlklubben. To både gik på grund. Jens Johansen ses i forgrunden. Fotos: Troels Lykke

H-bådsræs og råhygge i Silkeborg

Tidligere verdensmester, sejlmager Claus Høj Jensen, fører over regerende verdensmester i H-båd, sejlmager Henrik Edman. Minbaad.dk sejler med foran Himmelbjerget. Rindom var her også.

Af Troels Lykke |

74-årige Ole Christensen er storsponsor og initiativtager til Haarup Mixer Cup i Silkeborg, hvor 22 H-både kæmper i denne weekend.

Da vi sejlede ind fra Juelsø, hvor Himmelbjerget findes, var det et Djævleræs ind mod Silkeborg, en tur forbi Lars Larsens millionærvilla i det ekstremt smukke farvand, hvor man skulle høje om Vindexen blev ramt af trætoppe.

To på grund

To både nåede da også at gå på grund i det mudrede vand, men slap hurtigt fri. Eksverdensmester Morten Nielsen vandt det næsten to timer lange Djævleræs, hvor der konstant blev skiftet føringer. Længe førte lokale Lars Wegner ellers.

Da vi ankom til sejlklubben kunne man høre jazzmusik i Sejlklubben og da vi kom ind, tog Elvis over og sang i åbenstående skjorte, mens der var fadøl og ristede pølser.

OL-bronzevinder Anne-Marie Rindom stod også i sit OL-outfit og Laser Radial-jolle. Hun havde også sin tunge bronzemedalje med, som alle skulle holde. 

- Jeg har ikke siddet i en Laser Radial siden OL, sagde Rindom, som der blev klappet af i stor stil. 

- Nu studerer jeg på fuld tid, det er hårdt at sidde så meget ned, siger hun.

På banen blev der sejlet tre sejladser på en fin bane og jo der var en del vindsspring, men de rigtige fører foreløbig Haarup Mixer Cup med Claus Høj Jensen i spidsen med gasterne Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andreasen.

Æresmedlemsskab til Silkeborg-sejler

I aftes var der flot middag med italiensk is til dessert. Der mangler ikke noget i stævnet, hvor H-bådsformand Henrik Toft uddelte æresmedlemsskab til Ole Christensen for hans utrættelige indsats med dette stævne og andet han gør godt for klassen.

Lige nu regner det og der er ingen vind, men der er selvfølgelig morgen mad og smør selv madpakker. Vi bliver slæbt ud til banen klokken 9, det tager en lille time. Så jeg smutter lige.

Se resultater

Ole Christensen fik i aftes æresmedlemsskab af H-bådsklubben og til fremtidige DMer bliver der sejlet om en Ole Christensen pris til den der får en femteplads. Rindom sidder i baggrunden

Flydende sauna er her også.

Vinden springer en del, men det er charmerende at sejle foran Himmelbjerget. 

Himmelbjerget ses i baggrunden. I dag sejles også i let vind - og nu med regn.

content-loader
content-loader
content-loader