Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Xp 33eren tjenes der ikke på i Haderselv. PR-foto

X-Yachts: Vi tjener ikke én krone på Xp 33erne

62 Xp 33 er solgt siden 2013. I dag udstilles bådtypen i Haderslev. - Vi tjener ikke på 33eren, ikke én eneste krone, siger salgschef Flemming Ancher. X-Yachts har fordoblet omsætning siden 2013.

Af Troels Lykke |

Vi var til Åbent Hus hos X-Yachts i går i Haderslev. Her udstilles også i dag, frem til klokken 16, Xp 33, 38, 44 og 55 samt Xc 35, 38 og 45.

Vi var om bord på den mindste Xp 33, som man kan få den leveret i dag for 1,3 mio. kroner og der følger endda en gratis instrumentpakke med, som Åbent Hus-tilbud.

Men generelt tjener værftet ikke på deres mindste båd, slår salgschef Flemming Ancher fast overfor minbaad.dk:

- Vi tjener ikke på 33eren, ikke én eneste krone, men vi får nye sejlere ind i X-Yachts og gør dem til fremtidige ejere af større X-Yachts, er intentionen, siger Flemming Ancher uden at blinke med øjnene.

Fordobling af omsætning

De seneste måneder har X-Yachts især solgt godt med Xp 44 og Xc 45ere. Faktisk sælges der pt. 23 Xc 45ere om året og det giver godt på omsætningen med en båd over 2,5 mio. kroner.

- I 2013 omsatte vi for 100 mio. kroner og det seneste år ligger vi på 200 mio. kroner, så det går faktisk godt igen for X-Yachts, siger Flemming Ancher.

Den nye X 4 er der solgt godt af med otte styks og den får verdenspremiere ved den lille bådudstilling i Egå, arrangeret af Dansk Marine Center fra 19. til 21. august.

- Skroget fra X 4 kommer færdigstøbt fra Polen i slutningen af april og derefter skal den apteres her i Haderslev, siger sælger Christian Due Hammershøy.

Der udstilles i dag hos X-Yachts, hvor også North Sails, Elvstrøm Sails, Raymarine, B&G har stande. Fotos: Troels Lykke

Sådan ser Xp 33eren ud i kahytten.

Fra venstre ses Peter Westfal fra North Sails, Flemming Ancher og Christian Due Hammershøy fra X-Yachts. Xp 33 ses til venstre.

Den nye X 6 bygges der lige nu på hos X-Yachts, den kommer i vandet til april. Den skal leveres til England. Sejlklar bliver prisen på cirka 22. mio. kroner.

content-loader
content-loader
content-loader