Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

X6 jordomsejler til 22 mio. kr. sejler nu

I 5 m/sek. blev X-Yachts X6er testet af værftets egne folk i Haderslev. Se fotos af den 19 meter lange luksusbåd, en hybrid mellem XC-turbådene og Xp-kapsejladsbådene.

Af Troels Lykke |

X6eren sejlede med elegance og folkene fra X-Yachts, der blandt andet talte ingeniør Niels Ditmar og testsejler Dan Pedersen.

Der var kun få ting der skulle justeres på på den 19,19 meter lange og 5,4 meter brede båd, der koster omkring 22 mio. kroner, før moms med North Sails 3di på, alt efter hvad kunden ønsker af sejl. 

Ifølg Dan Pedersen sejler båden godt, men stadig med en del cruingkomfort, selvom båden er lettere per fod end værftets XC-turserie. Båden er en hybrid mellem XP og Xc-bådene. 

Niels Jeppesen: Indrettes individuelt

Niels Jeppesen forklarede for få måneder siden til minbaad.dk om X6eren:

- Det er X-Yachts første i en ny serie af super moderne komfortable cruisers, der bl.a. vil være velegnede til at foretage ture i på varme såvel som på kolde egne af kloden.

- I kraft af  det anderledes designudtryk i forhold til både Xp og Xc, her  hvor “deck house” løsningen tillader maximalt lysindfald, forklarer designer Niels Jeppesen.

- Og i kraft af beslutningen om at tilbyde custom-indretnings varianter, detaljer og overflader såvel som  indretning i cockpit (bænke/storskøde løsninger) og endeligt at tilbyde at tilpasse både køltype, dybgang såvel som sejlplan til hver kundes behov, har vi besluttet at komme med en betegnelse, som afslører, at der er tale om en ny serie.

Lavere vægt end Xc-serien

- Vægten er ca. 20 prcent højere end en Xp båd af samme størrelse og ca 10 procent lavere end en Xc i samme størrelse. Det er målet at tilbyde og levere en bådtype med uovertrufne sejlegenskaber og i en kvalitet, der fastholder X-Yachts position som hørende til toppen af performance cruising markedet, siger Jeppesen, CEO, designer og medejer af X-Yachts

X-Yachts har nu en 80 fods båd på tegnebrættet. Og snart sender de en X4 på 41 fod i vandet.

X6eren har North Sails 3di-sejl på. Storsejl er 130 kvadratmater og fokken på 90. Og assymetrisk spiler er på 280 kvadratmater. Foto: X-Yachts

Masser af plads i cockpittet. Bemærk bøjlen, hvor storskødet hæfter. Foto: X-Yachts

Forskellige dækløsninger findes til båden.

 Læs mere

content-loader
content-loader
content-loader