minbaad.dk
fredag 20. april

En helikopter hjælper til ved eftersøgning efter windsurfer ved Hornbæk. Arkivfoto: Troels Lykke

Pas på kraftige vindstød - windsurfer i havsnød

Eftersøgning efter nødstedt windsurfer ved Hornbæk er indstillet. Ved Vestkysten er der risiko for vindstød af stormstyrke.

Kort Nyt | 28-03-2016 14:21 | Af  Sara Sulkjær

2. påskedag byder på kraftige vindstød over det meste af landet. Har båden netop fået vand under kølen, bør du derfor tjekke vejrudsigten en ekstra gang inden, du stævner ud.

Det har en windsurfer på Sjælland ligeledes måtte sande, hvor en større eftersøgning i øjeblikket er sat i værk for at finde frem til den nødstedte:

- Nordsjællands Politi og redningsberedskabet, herunder helikopter, foretager i øjeblikket eftersøgning af en windsurfer i havsnød ud for kysten ved Hornbæk, skriver politiet således på deres Facebookside

Ifølge DMI er der i øjeblikket vindstød op til 17 sekundmeter i området. 

OPDATERET: Dansk Søredningsselskab oplyser, at eftersøgningen indstilles efter flere timers søgen. Det antages, at windsurferen, som blev set af vidner på stranden, selv er kommet i land. 

Risiko for vindstød af stormstyrke

Det er dog særligt den jyske vestkyst, der kommer til at mærke de kraftige vinde. Her risikerer man, ifølge TV 2, vindstød op til stormstyrke. 

- Allerede fra formiddagstimerne og frem til i nat får vi en kuling til stormende kuling i middelvinden ved den jyske vestkyst og i det nordlige Kattegat, og fra sidst på eftermiddagen og frem til midnat er der risiko for vindstød af stormstyrke mellem Blåvand og Thyborøn, skriver TV 2. 

Sådan så det ud ved Vesterhavet ved 12-tiden i dag, 2. påskedag. Foto: Sara Sulkjær

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET