Gå til hoved-indhold
Bestyrelsesformand Erwin Andresen hældte de første to tons sand i havnen. Foto: PR-fotoHavne
Bestyrelsesformand Erwin Andresen hældte de første to tons sand i havnen. Foto: PR-foto

Aabenraa: Sydhavn ombygges til erhvervshavn

Ombygningen skal sikre positionen som vigtig erhvervshavn samt skabe plads til nye aktiviteter. Havnen står færdig i slutningen af 2017.

Af Sara Sulkjær |

I april 2016 traf Aabenraa Havns bestyrelse beslutningen om at ombygge Sydhavn med fokus på at udbygge og bevare erhvervsrelaterede aktiviteter i området. 

Derfor skal arealer til projektlaster blandt andet etableres, og der skal skabes plads til havnevirksomheder i bassinet.

Et vigtigt skridt

Beslutningen skal, ifølge bestyrelsen, sikre udviklingen af havnen: 

- Dette projekt er et vigtigt skridt i retning af den fortsatte udvikling af Aabenraa Havn som en erhvervshavn, hvor vi nu skaber de forudsætninger, som kunderne har efterspurgt til at kunne udvikle deres forretninger, fortæller Erwin Andresen, bestyrelsesformand for Aabenraa Havn, i en pressemeddelelse.

- Det glæder mig, at vi især over for havnens kunder kan vise, at det både er en beslutnings- og handledygtig bestyrelse, fortsætter han. 

Plads til nye aktiviteter

Den nye erhvervshavn skal sætte fokus på udvikling og skabe plads til nye aktiviteter på området. Første etape, hvor bestyrelsesformand Erwin Andresen hældte to tons sand i Sydhavn, er med til at markere, at Aabenraa Havn ønsker at fastholde og udbygge sin position som en vigtig erhvervshavn.

Renoveringen skal ses som et led i den langsigtede udviklingsstrategi, der fortsat skal sikre en aktiv erhvervshavn i regionen.

- Det er glædeligt, at vi nu kan have endnu mere fokus på at skabe de rette faciliteter for vores kunder, således at vi kan fastholde dem og de tilhørende arbejdspladser i Aabenraa, fortæller Henrik Thykjær, havnedirektør for Aabenraa Havn.

Havnekaj hævet med halv meter 

Samtidig vil det nye område i fremtiden skabe bedre vilkår for havnerelaterede virksomheder og være med til at sikre deres forretninger.

- Vi skaber, med de nye arealer tæt på Sønderjyllandskajen, et nyt attraktivt område. Et områder, der på sigt vil kunne understøtte kundernes udvikling, og som gerne skal medvirke til endnu mere aktivitet på havnen, siger Henrik Thykjær.

Det er i første omgang den nordlige havnekaj, der bliver hævet en halv meter og forstærket med en stensætning, hvilket er med til at forebygge oversvømmelse.

10.000 tons sand

Planen er, at der skal hældes 10.000 tons sand ned langs kajen, som skal ligge og tynge dyndet ned og dermed stabilisere bunden. Herefter kan arbejdet på stensætningen påbegyndes, hvilket finder sted i starten af det nye år.

Kajanlægget forventes færdigt i slutningen af 2017, hvorefter Sydhavn kan tages i brug som nyt og moderne havneareal, der skal sikre vækst og arbejdspladser i lokalområdet.

content-loader
content-loader
content-loader