Gå til hoved-indhold
Krydstogtrekorden i Aarhus har lige slået sig selv – helt uventet lægger endnu et skib i dag til havn i byen, der ellers for længst har pillet dette års krydstogtkalender ned. Om VisitAarhusKort Nyt
Krydstogtrekorden i Aarhus har lige slået sig selv – helt uventet lægger endnu et skib i dag til havn i byen, der ellers for længst har pillet dette års krydstogtkalender ned. Om VisitAarhus

Ekstraordinært krydstogtanløb i Aarhus

Med bare 24 timers varsel har et britisk krydstogtskib med 1.175 gæster meldt sin ankomst i Aarhus Havn.

Af Troels Lykke |

Krydstogtrekorden i Aarhus har lige slået sig selv – helt uventet lægger endnu et skib i dag til havn i byen, der ellers for længst har pillet dette års krydstogtkalender ned. Om VisitAarhus.

Aarhus, der for længst har lukket krydstogtsæsonen ned, har med lynets hast stablet et setup på benene.

Blot 24 timer før det britiske krydstogtskib, Magellan fra Cruise & Maritime Voyages, i dag lægger til i Aarhus Havn, fik byen besked om de 1.175 krydstogtgæsters ankomst.

I Aarhus har krydstogtsæsonen været lukket ned i ugevis, og på mindre end et døgn er det lykkedes byen at rulle hele krydstogt-apparatet ud på ny.

”Anløbet er en meget glædelig, men også meget uventet overraskelse, og vi har lagt kræfter i for at blive klar til modtagelsen. Velkomst-teamet fra Aarhus2017 er aktiveret, løberen er rullet ud, og det ekstraordinære anløb viser os, at byen er i forrygende krydstogtform.

Skibet har været her før, og det er positivt, at Aarhus har gjort så stærkt indtryk, at det nu vender tilbage,” siger Peer H. Kristensen, der er direktør i VisitAarhus.

Den 18. maj i år kastede krydstogtskibet, der lige nu skulle være på vej mod Stockholm, første gang anker i Aarhus Havn. Både selskab og passagerer var så tilfredse med byen og velkomsten, at skibet har besluttet at vende tilbage, da uvejr har forhindret den oprindelige ruteplan.

Dermed runder Aarhus helt uventet sit 30. krydstogtanløb i år og når samlet set op på 66.117 krydstogtgæster i 2016.

Billedtekst: Krydstogtrekorden i Aarhus har lige slået sig selv – helt uventet lægger endnu et skib i dag til havn i byen, der ellers for længst har pillet dette års krydstogtkalender ned.
Om VisitAarhus

VisitAarhus er Aarhus’ officielle turistorganisation, der har til formål at medvirke til at udvikle turismen i Aarhus og at markedsføre Aarhus som ferie- og rejsemål. VisitAarhus er en erhvervsdrivende fond, hvis mission er at bidrage til, at turismen i Aarhus skaber resultater for byen, regionen og hele Danmark ved at positionere og udvikle Aarhus som en passioneret viden- og oplevelsesby med kvalitetsoplevelser for borgere, virksomheder og gæster.

Turismen i Aarhus har oplevet en flot vækst i de seneste år. De kommercielle overnatninger tæller i dag over en million, og således er der sket en stigning på over 41 procent i perioden fra 2011 til 2015.

Turister spenderer godt 3,65 milliarder kroner årligt på overnatninger og oplevelser i Aarhus, heraf står erhvervsturismen for 2 milliarder kr. af forbruget.

content-loader
content-loader
content-loader