Gå til hoved-indhold
17 A-Cat-sejlere var mødt op i Nordtyskland, hvor det blev til en dansk sejr.Kapsejlads
17 A-Cat-sejlere var mødt op i Nordtyskland, hvor det blev til en dansk sejr.

Cat Cup: Dansk på 1. og 2. pladsen i Tyskland

Lars Schrøder lagde sig i spidsen af sejladsen fra starten. En plads, han fastholdt til stævnets afslutninger. 2’er blev Thomas Paasch.

Af Sara Sulkjær |

Med sejre i syv ud af otte sejladser sikrede de danske A-Cat-sejlere sig de to øverste podiepladser, da der i weekenden blev sejlet Cat Cup på den nordtyske Schweriner-sø.

20 A-Cat's var tilmeldt stævnet, hvoraf de ni var danske. 

- Der var dog lidt mandefald, så kun 17 nåede ud til startlinjen - måske skyldes det en vejrudsigt med nattefrost og snebyger, forklarer Thomas Paasch, som selv kunne vende hjem fra stævnet med en flot 2. plads. 

Danskere med nyt grej 

Lørdagen bød på typisk sø-forhold med skiftende vindretninger og varierende vindstyrke fra tre til syv m/s, dog mest i den lette ende. De fleste danskere mødte op med nyt udstyr af den ene eller anden slags, som skulle testes eller først læres at kende, mens hovedparten af tyskerne stillede med velkendt grej.

Danske Lars Schrøder stillede også med sit velafprøvede grej og lagde sig i spidsen af kapsejladsen lige fra første sejlads - og den position holdt han fast i.

Den følgende dag stod sejlerne så op til den frost og sne:

- Søndag morgen startede med is på dækket, lidt sne i luften og let luft. Hvad fanden blev der af den globale opvarmning?, spørger Thomas Paasch. 

Tre sejladser blev dog sejlet i let luft, hvor de blanke felter og kraftige vindspring førte til frustrationer i alle ender af feltet.

Resultatliste: 

1. DEN 13 – Lars Schrøder

2. DEN 1 – Thomas Paasch

3. GER 85 - Guido Schulte

Se hele resultatlisten her

content-loader
content-loader
content-loader