Gå til hoved-indhold
Ud over ny bådebro har Søernes Sejlklub investeret i fem nye Optimistjoller. Foto: Niels JørgensenSejlklubber
Ud over ny bådebro har Søernes Sejlklub investeret i fem nye Optimistjoller. Foto: Niels Jørgensen

Familien Beha indvier ny bådebro på Peblingesøen

De folkekære jordomsejlere lægger lørdag 3. september vejen forbi Søernes Sejlklub. Bådebro samt fem nye Optimistjoller skal lokke stenbroens børn på vandet. Alle er inviteret.

 

Af Sara Sulkjær |

Marian, Mikkel, Emil og Alfred fra tv-serien ”Kurs mod fjerne kyster” står klar, når indvielsen af en nye bådebro samt ibrugtagning af fem nye Optimistjoller finder sted 3. september på Peblingesøen. 

Svaner slider på bådebroen

Efter mange års slid af sejlads, vejr og ikke mindst svaner kunne bådebroen ved Søpavillonen ikke mere. Med stor støtte fra Nordea-fonden er der nu kommet en ny bro, som kan sikre, at Søernes Sejlklub fortsat kan blive ved med at tilbyde københavnske børn muligheden for at prøve kræfter med sejlads midt inde i byen.

Med Nordea-fondens støtte har det også været muligt at anskaffe fem nye Optimistjoller, en ny trænerbåd, redningsveste og våddragter, så endnu flere børn kan komme på vandet på Peblingesøen.

Dette skal fejres, så derfor inviteres der til officiel åbning af broen, hvor børn kan komme udefra og prøve at sejle på søen. Til dem, der er for store til jollerne, tilbyder klubben øl, grill og røverhistorier fra de syv verdens have.

- Sejlsport på søerne vil skabe mulighed for at få en hel ny gruppe af børn og unge til at gå til sejlads og stifte bekendtskab med vejr, vind og vand på en ny måde, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, i en pressemeddelelse.

Flere børn i byen skal sejle

Arrangementet er en del af et samarbejde mellem Søernes Sejlklub, Kongelig Dansk Yachtklub og Nordea-fonden, som sammen arbejder på at give flere børn i byen mulighed for at lære sejle. 

Ved den officielle åbning byder Søernes Sejlklub, Rasmus Hytting, velkommen og giver ordet til underdirektør Ulla Björnsson fra Nordea-fonden samt Kongelig Dansk Yachtklubs formand Lars Ive. 

Indvielsen finder sted lørdag 3. september kl. 13 ved Søpavillonen, Peblingesøen, Gyldenløvesgade 24, 1369 København K

Fakta om projektet ”Sejlsport på Peblingesøen”

Takket være støtte fra Nordea-fonden er det nu muligt for Søernes Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub at realisere deres fælles projekt ”Sejlsport på Peblingesøen”, hvis formål er at skabe sejlsportsaktiviteter for københavnske børn og unge på Peblingesøen. 

Projektet har været i gang siden foråret, og allerede nu er de første delmål realiseret. Den gamle og meget nedslidte bådebro, hvor jollerne søsættes fra, er blevet udskiftet. Flåden af Optimistjoller er blevet udvidet med fem nye joller, og en træner-båd er kommet til. Samtidig kommer flere og flere københavnske juniorsejlere på vandet. 

Familien Beha indvier bådebroen lørdag 3. september. Foto: Niels Jørgensen

Gennem støtte fra Nordea-fonden er også fem nye Opti'er sat i søen. Foto: Niels Jørgensen

content-loader
content-loader
content-loader