minbaad.dk
lørdag 21. april

Aschenbrenner har ingen flerskrogs-erfaring. Det får han nu i den svenske M32, hvor han bl.a. møder Nicolai Sehested.

Aschenbrenner sejler alligevel M32 i Australien

Joachim Aschenbrenner manglede penge, men satsede alligevel og kom via kvalifikationsstævne igennem til M32 World Match Racing Tour stævne og skal kæmpe om 200.000 dollars.

Kapsejlads | 29-02-2016 10:50 | Af  Troels Lykke

Joachim Aschenbrenner, I meldte fra til matchrace-touren, det blev for dyrt sagde du. Nu er I i Fremantle og sejer fra 2. marts?

- Vi har hele tiden ønsket fortsat kan kunne deltage i World Match Racing Tour stævnerne igen i år, da det en meget spændende ændringer der er blevet introduceret for i år med afholdelse i M32’erne. Desværre har økonomien sat begrænsningerne og vi har derfor umiddelbart ikke haft planer om deltagelse. For få uger siden, mens to af os var i Australien for andre sejlaktiviteter åbnede der sig en mulighed, som kunne hænge økonomisk sammen. Med forholdsvis begrænset katamaranerfaring var vi lidt skeptiske for om vi ville kunne følge med, men endte alligevel med at tage beslutningen om at stille op i kvalifikationsstævnet, hvor vi sikrede en plads til World Match Racing Tour stævnet.

Bliver det en dyr omgang for Jer at sejle med?

- Da to af os allerede var herovre kunne vi gøre det forholdsvist billigt. Derudover har vi to lokale sejlere med til World Match Racing Tour stævnet og der er dermed ingen transportudgifter til dem. De to lokale er individuelt gode sejlere, som har meget erfaring indenfor match race og mindre katamaraner. Vi har ikke sejlet med nogle af dem tidligere og vi kommer derfor helt sikkert til at arbejde lidt med samarbejdet under stævnet. Vores deltagelse i dette stævne er primært for for at finde ud af, hvad der skal til for at være med i toppen i fremtiden. Vi har ikke et konkret tal på, hvad det kommer til at koste, men det ender på omkring 25.000 kroner, til gengæld er vi med i kampen om præmiesummen på US$ 200.000 som vi håber på kan dække nogle af vores udgifter, siger Joachim Aschenbrenner fra KDY.

Joachims gaster bliver Jay Halligan, som sejlede fast med på World Match Racing Tour i 2015 samt Daniel Nixon, som normalt sejler 18 footer og deltog for nylig i 18 footer VM.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET