Gå til hoved-indhold
Jesper Radich kom først i Palby Fyn Cup i år med den tyske Soto 40. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jesper Radich kom først i Palby Fyn Cup i år med den tyske Soto 40. Foto: Troels Lykke

Radich vinder igen med Soto 40 - nu i Kiel

En fed uge med Sportsfreund, Soto 40 ved Kieler Woche, blev kronet med en sejr. Årets sejlads bliver ORC-VM i København i næste måned, blogger Jesper Radich.

 

Af Troels Lykke |

Godt nok fik vi sejren på Soto 40eren med mindst mulig margin, nemlig med 0,2 point ned til 2. pladsen, som gik til ligeledes tyske GP42 “Silva Neo”.

Det forspring blev grundlagt i stævnets første sejlads, en distance på 158 sømil, der gik rundt i den vestlige Østersø, fortæller Jesper Radich på sin blog www.jesperradich.dk

De første 111 sømil forløb strygende med herlig frisk vind, masser af genakker sejlads og en gennemsnitsfast på 11,7 kn. (incl 15 min spiler-trawl…)

Den resterende del af sejladsen bestod primært at af langt kryds hjem fra Rødby færgehavn tilbage til Kiel fyrtårn.

I alt brugte vi 17t 48 min., hvilket rakte til en 2. plads på korrigeret tid, 9 min foran stævnet favorit i ORCi Gruppe A, Silva Neo.

Og da sejladsen talte med faktor 1,2 var nogle vigtige decimal-point også i hus, hvilket skulle vise sig afgørende mod slutningen af stævnet.

Op-ned-sejladser

Efter det første døgns strabadser forløb resten af stævnet på mere ordinær vis, med 6 op-ned sejladser fordelt på 3 dage. Med serien 2,3,1,2,2, i de første 5 op-ned sejladser, vidste vi efter målgang i 7 sejlads, at det ville bliver super tæt med Silva Neo.

Vi havde netop 1,2 point ned til dem, og da vores fratrækker var en 3 plads, var deres eneste mulighed for at slå os, at de skulle vinde 7. sejlads, og os som 3 eller dårligere, for at de kunne hente de nødvendige 2 point.

Matchrace i starten

Vi havde forsøgt os med lidt matchrace i starten, og fik generet dem så meget vi kunne, inden deres lidt højere fart slog igennem (de skal slå os med ca. 15 sek. pr sømil, alt efter vindstyrke osv.)

Men alt gik som det skulle – de slog os godt nok netop med 13 sek på korrigeret tid, men fik kun en 2. plads i sejladsen, og dermed var den samlede sejr i hus. Sådan!

Næste projekt er årets højdepunkt: ORCi VM i Skovshoved. Ses vi?

Over and out

Jesper

Her ses Soto 40 under Palby Fyn Cup. Foto: Troels Lykke

158 sømil sejlads indgik i Kieler Woche.

Soto 40 hold i grå t-shirts. Foto: Sportsfreund

content-loader
content-loader
content-loader