Gå til hoved-indhold
Jesper Radich står her til højre med Oure-sejlere. Folk på havnen fortalte at Radich var i en helt særlig liga for sig selv, som voksne, der stjal slik fra børn. Fotos: Frederik Sivertsen/SejlsportsligaenKapsejlads
Jesper Radich, th., med Oure-sejlere. Folk på havnen fortalte at Radich var i en helt særlig liga, som når voksne stjal slik fra børn. Fotos: Frederik Sivertsen/Sejlsportsligaen

Tidligere America's Cup-rorsmand slår alle i 2. division

Prof-sejler Jesper Radich er ikke for fin til at sejle mod amatører i Danmark. Han mødte op med Oure-gaster og vandt sikkert i Aarhus, hvor Liga-sejlads nummer 1000 blev afviklet.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Suveræne 'spirits of Oure' sejrede ved weekendens 2. divisions Ligastævne som blev afviklet samme tid som Aarhus Festuge. Oure mandskabet sejlede sammen med Jesper Radich, tidligere America's Cup-sejler og i dag professionel sejler.

Lørdagsstævne

Flere klubber var udfordret af den lette vind, heriblandt de ellers godt sejlende klubber fra Brejning og Sejlklubben København, som tidligere har holdt solid føring til konkurrenterne.

Stævnet blev kun et lørdagsstævne, da der ingen vind var om søndagen. Dagen startede ellers med gode udsigter til en let formiddagsbrise, men sejladserne blev udsat, og senere aflyst.

Boathandling i fokus

Oure mandskabet har arbejdet med deres boathandling siden sidste stævne i Brejning. Henriette Bonnen fra Oure fortæller.

- Vi har fået rigtig meget fart i båden med Jesper om bord, og det var virkelig været fedt med hans erfaringer, siger hun.

Oure endte som vinder af tredje stævne med to point ned til andenpladsen som blev Roskilde. Tredjepladsen var igen to point efter, og gik til Svendborg Sund sejlklub, viser resultatlisten.

Hvem bliver 2018 oprykkerne?

Inden førstepladsen til weekendens stævne, lå Oure ellers i den ende som indikerede en nedrykning. Men med førstepladsen og de viste takter kan der ske meget inden det bliver afgjort hvem rykker op eller ned i 2. division.

Flere hold fik i weekenden en DNF, heriblandt Hou Maritime Idrætsefterskole. De er for første gang med i ligaen.

Brejning Sejlklub kæmper for at vende tilbage til 1. division. Og med en ny J/70'er er forberedelserne mod dette mål godt igang.

Sejlads nr. 1000 blev rundet

Weekenden bød også på en lykønskning til Sejlsportaligaens egen styrmand, Peter Wolsing. Siden ligaens start har han sejlet over 1000 sejladser.

I niende sejlads lørdag over middag kunne Wolsing sætte hak ved nr. 1000 gennemførte sejlads i ligaen.

Råhygge på Aarhus Ø.

Liga-sejlads nummer 1000 blev sejlet i Aarhus i 2. division.

content-loader
content-loader
content-loader