Gå til hoved-indhold
Jean-Marie Liot snuppede med dette billede 'Årets Sejlerfoto 2016'. Foto: Jean-Marie LiotKort Nyt
Jean-Marie Liot snuppede med dette billede 'Årets Sejlerfoto 2016'. Foto: Jean-Marie Liot

Årets sejlerfotos er kåret - se de tre vindere

Tre priser blev uddelt på Malta. Hovedprisen går til Jean-Marie Liot med sit foto af Vendée Globe-sejler, Morgan Lagravière.

Af Sara Sulkjær |

Hele tre priser var på højkant, da årets sejlerfotos i dag skulle findes på Malta. Priser, som hele 149 professionelle fotografer fra 25 forskellige lande har forsøgt at få fingrene i. 

Franskmand vinder hovedprisen

Det blev dog franske Jean-Marie Liot, der trak det længste strå og vandt hovedprisen, som uddeles af en jury bestående af eksperter fra foto- og sejlerbranchen. 

Det er den netop udgåede Vendée Globe-sejler, Morgan Lagravière, som den nyslåede vinder kan sende en kærlig tanke. Lagravière pryder nemlig årets foto, som kan ses øverst i artiklen. 

- Da jeg tog billedet, vidste jeg straks, at jeg ville sende det til Mirabaud Yacht Racing Image awarden. Betingelserne var perfekte, og Morgan pressede hårdt på, fortæller Jean-Marie Liot, som tog billedet under træning forud for den hårde solosejlads. 

'Forum Award' og 'Public Prize'

De to resterende priser går til spanieren Nico Martinez og endnu en franskmand, Christophe Huchet. 

Her snupper Martinez prisen 'Yacht Racing Forum Award' med et foto fra 'XXIII Regata Illes Balears Clássics', som blev sejlet på Mallorca.

Billedet er valgt af de 700 delegerede på World Sailings årlige konference samt de 300 delegerede på Yacht Racing Forum. 

Årets sejlerfoto valgt af offentligheden, 'Public Prize', går dermed til Christophe Huchet. Med billedet af DIAM 24 under en træningssession på Saint-Malo trak han flest internetstemmer og kan glæde sig over prisen.

Se Martinez' og Hunchets vinderfotos herunder:

Kilde: Mirabaud Yacht Racing Image

Årets foto i kategorien 'Yacht Racing Forum Award'. Foto: Nico Martinez 

Årets foto i kategorien 'Public Prize'. Foto: Christophe Huchet

content-loader
content-loader
content-loader