minbaad.dk
onsdag 23. maj

Årets bedste sejlerfoto, kåret af en række foto- og sejlsportseksperter. Foto: Sören Hese

Årets bedste sejlsportsfoto er fundet

Tyske Sören Hese vinder årets flotteste pris for sejlsportsfotografer med dronefoto fra stævne i Int. 505-joller. Se også vinderne af den offentlige pris samt publikumsprisen.

Kort Nyt | 28-11-2017 15:55 | Af  Sara Sulkjær

En serie på 15 dronefotos sat sammen til ét samlet billede, vel at mærke uden at fjerne motiver eller foretage anden redigering af de oprindelige fotos, imponerende den kompetente jury for Mirabaud Yacht Racing Image så meget, at de valgte at sende hovedprisen mod vores tyske naboer. 

Sören Hese var manden, der styrede dronen, der i maj fløj over det internationale tyske mesterskab for 505-klassen i Berlin. 

- Jeg finder dets grafiske opbygning meget interessant og også historiens fortælling, og derfor besluttede jeg at indsende det til konkurrencen. Jeg er meget rørt over denne sejr, fortæller vinderen efter prisuddelingen. 

Sejlerne peger på 18ft Skiff 

I alt 134 fotografer fra 27 lande har jagtet den populære hovedpris, der bærer det officielle navn Mirabaud Yacht Racing Image Award. For de øvrige 133 sejlsportsfotografer, som ikke formåede at snuppe prisen, er der dog endnu to priser på programmet. 

Det er nemlig ikke blot juryen, der får lov at udpege årets bedste foto. Også ganske almindelige sejlere er med, når de på nettet frem til den 20. november har kunnet sende en stemme i retning af det foto, som for dem at se fortjener titlen som årets foto. 

Her toppede Zita Kovács med et billede af en 18ft Skiff, der efter at have været i spidsen for Svert Cup i Ungarn, måtte udgå af sejladsen efter en kæntring. 

Glade 420-sejlere

Besøgende på den årligt tilbagevendende World Sailing-konference og på Yacht Racing Forum har ligeledes haft muligheden for at pege på det bedste foto fra 2017-sæsonen.

Tomàs Moya trak her det længste strå med et foto af to glade 420-jollesejlere på Mallorca. 

Se de to fotografers billeder herunder: 

Zita Kovács vinder Public Award-prisen. Foto: Zita Kovács

Dette foto sikrede Tomàs Moya publikumsprisen. Foto: Tomàs Moya 

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET