Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Rungsted-hold stod øverst på skammelen. Foto: Skovshoved Sejlklub

Lars Gottfredsen vinder Knarr-stævne i Skovshoved

Hele 23 Knarr-både var på startlinjen til letvinds-stævnet Mellerup Cup, der også gav point til internationalt IKC-stævne.

Af Troels Lykke |

Trods højtrykssommer – med dertilhørende vindstille – fik knarrklassen tre sejladser til årets Mellerup Cup ud for Skovshoved. Lørdag så det dog ikke ud til at kunne lykkedes.

Den lille smule vind der var at ane i horisonten forsvandt kort kl. 10, da udsættelsesflaget kom op på land.

- Her blev flaget hængende resten af dagen, og kl. 13 blev der helt opgivet at sejle og i stedet blev grillen tændt og der blev hygget med pølser og øl, fortæller Jon Møgelhøj, baneleder fra Skovshoved Sejlklub.

Tre m/sek. 

Søndagens vejrudsigt varslede også om endnu en varm sommerdag uden vind, men da starten skulle gå kl. 11 var der små tre sekundmeter på Øresund, og denne smule vind holdt igennem de to første sejladser.

- Dagens tredje og sidste sejlads måtte afkortes, og feltet blev taget i mål i gaten, da det af vejrudsigterne varslede vindstille langsomt bredte sig over kapsejladsområdet, fortæller Jon Møgelhøj.

Vinderen af sidste sejlads blev også den samlede vinder – Lars Gottfredsen fra Rungsted tog førstepladsen foran SKS’ Kim Bruhn-Petersen og med KDY’s Troels Bjerg på tredjepladsen. Se resultatlisten

24. båd nåede ikke frem

- Der var et imponerende højt antal knarr til start – 23 både på startlinjen. Båd nr. 24 havde faktisk også meldt sin ankomst, men den lette vind gjorde, at han aldrig nåede ned til Skovshoved fra Rungsted i tide til at være med, fortæller Jon Møgelhøj.

Mellerup Cup var årets første stævne i knarrklassen, og hos Skovshoved Sejlklub blev der også dystet om de første kvalifikationspoint til det prestigefyldte IKC – ”International Knarr Championship” – et stævne der sejles på skift i København, Norge og San Fransisco.

I år sejles der om retten til at sejle i Norge til det, der er det tætteste knarrklassen kommer på et VM. 

Opkaldt efter Jørgen Mellerup

Stævnet er opkaldt efter Jørgen Mellerup, som er en af Skovshoved Sejlklubs ildsjæle.

- En af de klasser der nyder godt af hans store arbejde er knarrklassen – blandt andet ses han på dommerskibet hver torsdag ud for Skovshoved Havn, når knarrklassen sejler deres ugentlige torsdagsmatch. Derfor var det også naturligt at opkalde stævnet efter Jørgen, som naturligvis også var på pletten til årets stævne, fortæller Jon Møgelhøj.

Let vind på Øresund gav nervepirrende sejladser. Foto: Skovshoved Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader