Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
DM for Knarr blev afholdt ud for Dragør, i baggrunden ses Øresundsbroen. Foto: Mik Jensen.

Sejldesigner Henrik Søderlund og besætning vandt DM i Knarr i Dragør

Søderlund vinder DM i Knarr foran Ussing-Andersen. Bronzevindere Troels Bjerg nåede ikke præmieoverrækkelse. Han gav derfor sig selv en straf og donerede 1000 kr. til Dragør Sejlklubs ungdomsarbejde

Af Maria Ravn Jürgensen |

Dragør Sejlklub afholdte i weekenden den 1.-2. september Danmarksmesterskabet for Knarrer.

Suveræn sejr

Der blev lørdag og søndag sejlet henholdsvis fire og to sejladser. Mesterskabet blev vundet af DEN 112 'Poseidon' sejlet af sølvræven Henrik Søderlund, sejldesigner fra North Sails. Han sejlede med Peter Gorm Christiansen og Kim Søderlund.

Med en serie på 7, 1, 1, 2, 1 og 2 som gav i alt 7 point med en fratrækker, var de nærmest urørlige.

På andenpladsen fulgte en anden North Sails-haj, nemlig Ib Ussing Andersen, der havde besætningen Jens Buhl Jørgensen og Otto Langhorn som havde 24 point.

Tredjepladsen gik til Troels Bjerg med Paul Leroy og Johannes Olesen Larsen som endte på 30 point. Både guld, sølv og bronze gik til både repræsenterende Kongelig Dansk Yachtklub.

Bronzevinder nåede ikke præmieoverrækkelse

Bronzevinderne Troels Bjerg og besætning tog straks efter målgang deres Knarr på slæb efter motorbåd til Skovshoved med den intention, at det kunne gøres så hurtigt, at det også ville være muligt at nå præmieuddelingen i Dragør Sejlklub.

Der fejlbedømte Troels imidlertid forholdene og han og hans besætning nåede ikke præmieuddelingen og kunne derfor ikke hyldes som vinder af bronzemedaljerne i de andre Knarr-sejleres nærvær.

Formand for Dragør Sejlklub, Mik Jensen fortæller

- Men sejlerne i Knarr-klassen har jo ry for at være gentlemen, så straks det gik op for Troels, at han missede præmieuddelingen, sendte han sin uforbeholdne undskyldning for ikke at møde frem til denne, og donerede og overførte via MobilePay straks 1000 kroner som donation til Dragør Sejlklubs ungdomsarbejde, fortæller Mik Jensen.

content-loader
content-loader
content-loader