Gå til hoved-indhold
Sidste år deltog over 400 sejlere i festen på Roskilde Fjord. Foto: Boat MeetKort Nyt
Sidste år deltog over 400 sejlere i festen på Roskilde Fjord. Foto: Boat Meet

Tag til bådfest på Roskilde Fjord i weekenden

Hygge med livemusik og nye venner er på programmet, når der inviteres til fest ved ’Skalleværket’. Læg til med båden, eller kig forbi fra landjorden.

Af Sara Sulkjær |

Lyse sommeraftener med venner, DJ og livemusik. Opskriften på en solid dansk sommer, der vil klinge fristende i flere sejleres øre. 

For en gruppe venner ved Roskilde Fjord var drømmen om sådanne stunder dog så stor, at de i 2015 slæbte en flydebro ud på fjorden, forankrede den og holdt bådfest hele weekendwn. 

En event, der siden førte til fødslen af det helt nye koncept, Boat Meet, der i år afholder bådfest på Roskilde Fjord for tredje gang. 

Tvunget på land

Interessen for arrangementet er da også steget markant siden den spæde start i 2015. Således fandt over 400 gæster vej til eventen sidste år, hvorfor arrangørerne nu er tvunget til at gøre projektet landfast, hvis deltagernes sikkerhed skal garanteres. 

Drømmen er dog fortsat en fest på vandet, og der arbejdes derfor i øjeblikket på at rykke tilbage på åbent vand i 2018.

Inden skal årets bådfest dog skydes i gang i weekenden 4.-6. august. Her møder flere hundrede nysgerrige op i egen båd, oftest motorbåd, ligger til og hygger, fester og taler om sejlerlivet med nye og gamle venner.  

De ældre fester om aftenen 

Typisk lægger familier med børnene til om formiddagen, hvorefter de hen på eftermiddagen tager hjem og de ældre, typisk sejlere i alderen 20–60 år, overtager. Her skydes festen for alvor i gang, når deltagerne sidder i hinandens både og hygger til DJ og live musik. 

Det er muligt selv at medbringe mad og drikke, og der opstilles flere grills til fri afbenyttelse fra frokost og resten af dagen/aftenen, mens øl og vin kan købes på stedet.

I år skydes festen, som koster 25 kr. pr. person, i gang ved 'Skalleværket' i Roskilde Fjord. Se mere på www.boatmeet.dk, hvor bl.a. billeder og videoer giver et fint indblik i eventen.

Fjordbaren emmer af god sommerstemning. Foto: Boat Meet

Er det muligt at lave en sikker fest på vandet for flere hundrede mennesker, vil eventen vende tilbage på gyngende grund i 2018. Foto: Boat Meet

content-loader
content-loader
content-loader