Gå til hoved-indhold
Spækhuggerne er blevet glade for Classic Fyn Rundt. Her ses en i 2015. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Spækhuggerne er blevet glade for Classic Fyn Rundt. Her ses en i 2015. Foto: Troels Lykke

Classic Fyn Rundt går efter klassebådene

Og det går godt. Ylva, Molich X-meter, ScanKap 99, Spækhugger, Albin Express og Drabant 24-sejlere forsøger nemlig at mødes til Kerteminde-sejladsen.

Af Troels Lykke |

Palby Fyn Cup-sejladsen fra Bogense Sejlklub er storebroderen og har nu været det i mange år, når det gælder ræs rundt om Fyn.

Sejladsen ligger en uge før og TV2 Vejret og storsponsoren Palby bakker prisværdigt op om sejladsen.

Faktisk er Palby Fyn Cup mere end dobbelt så stor, hvis man ser på antal både i forhold til Classic Fyn Rundt fra Kerteminde, hvor der sidste år sejlede 115 mandskaber rundt.

29 tilmeldte lige nu - en fremgang

Men der kæmpes i Amandas by. For lige nu er der 29 tilmeldte til Classic Fyn Rundt den 9. juni, ikke ligefrem et tilløbsstykke som i Silverrudder, der blev udsolgt på et døgns tid med 400 singlehand-sejlere i Svendborg til september.

- Men, som Claus Hamdrup fra Kerteminde Sejlklub siger det, - så var vi kun 14 tilmeldte på samme tidspunkt sidste år og vi har været på Boat Show, hvor vi blandt andet har talt med klasse-sejlere i Spækhugger og Albin Express. Hvis man er fem både, trækkes der lod om gratis deltagelse næste år. Vi har tilsagn fra klasserne Ylva, Molich X-meter, ScanKap 99, Spækhugger og Albin Express, der vil prøve at få deres medlemmer med i Classic Fyn Rundt, siger Claus Hamdrup, der selv sejler med i Classic Fyn Rundt for omkring 40. gang.

Og minbaad.dk kan tilføje, at man også i Drabant 24-klassen forsøger at samle fem Drabant 24ere, sidste år lykkedes det at få fire med. Blandt andet kultdesigneren Gert Gerlach, der delte flittigt ud med tricks til os andre. (det hjalp dog ikke)

Håber på 135 både

- Vi håber at kunne komme over 115 både i år, personligt håber jeg på 135 både, siger Claus Hamdrup til minbaad.dk.

Du kan se Indbydelsen og Notice of Race på stævnesiden www.fynrundt.dk

Med måleregel er kapsejladsen opdelt i klasserne DH og ORC for kølbåde, samt Texel og IOMR for flerskrogsbåde.

Uden måleregel tilbyder Classic Fyn Rundt den traditionelle tursejler mulighed, som man startede med for flere år siden med stor tilslutning.

Doublehand 2Star

Classic Fyn Rundt er samtidig en del af 2Star Mesterskabsserien, med klassen DH doublehanded 2Star.

Ved tilmeldingen vælger du hvilken af de 6 klasser du vil deltage i. Indenfor hver klasse vil der efter behov ske løbsinddeling som sædvanligt.

- Vi prøver også at lokke sejlere til at sejle efter ORC-inshore, en light udgave af ORC offshore. Det gør vi for at trække tyske sejlere til, for sagen er den at man har kun en eller to DH-målere i hele Nordtyskland.

Landmark 43 bliver hurtigste båd - måske

Hurtigste båd forventes at blive en lokal Landmark 43, men det forventes også at to Melges 32ere stiller op.

En fra Kerteminde, der hedder Tomcat 2 og en Thurø-båd, der vandt sidste år. 

- Vi håber også at flere flerskrogsbåde kommer til Kerteminde, vi har en to-tons kran til at sætte både i vandet med, siger Hamdrup.

Tilmelding her: www.fynrundt.dk/tilmeldteentries

content-loader
content-loader
content-loader