Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Melges 32 i Vedbæk i søndags. Foto: Melges 32 facebook Per Heegaard

Melges 32-gast fortæller fra Stelton Cup

Kerteminde-hold tog løbssejr og 4. plads overalt i Vedbæks Stelton Cup. Joachim Dichman fortæller fra Melges 32-hold, der vandt både Palby Fyn Cup og Classic Fyn Rundt på DH. Foto: Per Heegaard

 

Af Troels Lykke |

Joachim Dichmann fortæller fra Melges 32-sejlads i Stelton Cup:

Stelton Cup er en distance tur rundt på Øresund, som undertegnede tidligere har sejlet i tæt tåge, ikke sejlet på grund af for meget vind, været aflyst pga. for lidt og som af og til skaber lidt ekstra udfordringer med forsvundne bøjer der er svære at runde, eller når målgangen er svær at finde fordi den taktisk ansvarlige har efterladt papiret med mållinjens position et sted på land.

Intet af det ovenstående var imidlertid gældende forrige søndag til Stelton Cup for 115 både.

Det ellers milde efterår havde så småt trukket kulden ind over kongeriget og vinden så lovende ud. Lørdagen gik med isætning og til rigning og forventningerne var store til hvilke udfordringer baneledelsen havde i vente til besætningerne.

Rettidig omhu

Søndag morgen forløb med klargøring, madpakker et sidste tjek af vind af strøm, dialog om masteopsætning og diskussion om taktikken.

På vandet rullede starterne med vanlig præcision og udover de sædvanlige flag, så fungerede hvad jeg formoder var en båndet, oplæsning af banens rundingsmærker upåklageligt.

Et langt kryds til Sverige, tilsvarende lang lænser til Rungsted og derefter en tur bagbord rundt om Hven, før målgang ud for Vedbæk.

Et for sent sæt af forsejl og lidt komplikationer i forbindelse med dette, medførte desværre en halvsløj start på et ellers udmærket opkryds. Det er altså om at udvise rettidig omhu og holde styr på sagerne hvis man vil bide skeer med de store og det er en ringe trøst at også andre kan have svært ved at ramme den magiske linje når nedtællingen slutter.

Desværre ville vinden ikke rigtig holde os flyvende på den sidste del af lænseren, vi fik dog lagt den fornødne afstand til bådene vi rundede ’topmærket’ med, inden vi nåede ’bundmærket’ ved Rungsted.

Det interessante ved store blandede felter er at båd til båd taktikken ikke er så let at tilgå, forskellen i højde og fart mellem en x41 og en 12meter, er til at få øje på, men ikke nødvendigvis nem at placere sig taktisk efter.

I den stadig aftagende vind gik turen rundt om Hven. Her gjorde vores løbskonkurrenter på Farr40’eren en fin taktisk disposition med et sydligt spor, vi valgte af følge de lokalkendte og holdt os tættere på Hven, om vi også kunne have draget nytte af den sydligere rute, eller om den større sø havde taget livet af den plan, er stadig et spørgsmål.

4. plads overalt

Bådene foran var desværre stukket af og vinden indbød ikke til at der skulle laves om på det, så vi ender i mål med en sikker løbssejr og en 4. plads overalt på den store banes,A sidste start. Et hæderligt resultat dog uden at være prangende.

Se resultatliste

En rigtig fin sejlads med en veltænkt bane, vi savnede imidlertid de ’sædvanlige’ stjerneløb på kapsejladsbanerne foran hhv. Rungsted og Vedbæk, da de bringer en kærkommen lejlighed til at lade sig presse på bådhåndtering og sejlvalg.

Vi takker Vedbæk Sejlklub og Stelton for en fin Søndag, og ser frem til årets sidste stævne, den kommende weekend ud for Rungsted.

Hvis du vil følge lidt med i hvad vi bedriver på Challenger, så følg vores side på facebook, hvor vi også vil opdatere lidt i løbet af weekenden.

https://www.facebook.com/Melges32.Challenger/

 

 

content-loader
content-loader
content-loader