Gå til hoved-indhold
Jurgen Kantner er nu dræbt, efter at terrorgruppe angreb hans sejlbåd og tog ham som gidsel. Foto: YouTubeKort Nyt
Jurgen Kantner er nu dræbt, efter at terrorgruppe angreb hans sejlbåd og tog ham som gidsel. Foto: YouTube

Tysk sejler kidnappet og dræbt af terrorgruppe

Efter flere måneder som gidsel er Jurgen Kantner nu henrettet af gruppen Abu Sayyaf på Filippinerne. Hans kone blev skudt under selve angrebet.

Af Sara Sulkjær |

7. november blev Jurgen Katners hustru Sabine fundet skuddræbt på parrets båd, Rockall.

Den filippinske terrorgruppe Abu Sayyaf stod bag drabet, som fandt sted i forbindelse med angrebet på parrets sejlbåd og gidseltagningen af hendes 70-årige mand. Det skriver ybw.com.

Betalte ikke løsesum 

Efter at have stillet et krav om løsesum på omkring 500.000 pund, svarende til 4,3 mio. danske kroner, inden 26. februar mistede gruppen tålmodigheden med den tyske sejler. 

Videoadvarslerne om at udeladelse af betaling af løsesummen ville føre til henrettelse af Jurgen Kanstner, blev således til virkelighed. De filippinske myndigheder kunne tirsdag bekræfte, at sejleren har mistet liv. 

- Indtil sidste øjeblik udtømte mange sektorer, herunder Filippiniens væbnede styrker, alle deres kræfter for at redde hans liv. Vi gjorde alle vores bedste. Men til ingen nytte, fortæller regeringens talsmand, Jesus Dureza.

Tidligere gidsler i Somalia

Det er ikke først gang, at de tyske sejlere havnede i de forkerte hænder. Tilbage i 2008 blev parret således kidnappet af somaliske pirater i Adenbugten, hvorefter de sad fanget som gidsler i 52 dage. 

Kilde: ybw.com

content-loader
content-loader
content-loader