Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

10 både nåede Skagen - 18 i nødhavn i solo-sejlads

22 m/sek. i vindstødene, og brydende bølger på 2-3 meter. De Eekstraordinære vejrforhold i Kattegat har ført til at pitstop i Skagen er udvidet til 20 timer. Ingen både må sejle videre før kl. 12 mandag.

Af Troels Lykke |

Det er ikke tit vindmåleren viser 22 meter pr. sekund – og specielt ikke om sommeren i Kattegat.

Men det var, hvad vindstød nåede op på under den frygtindgydende kamp, som første etape af Quantum Danmark Rundt Singlehand udviklede sig til.

Sejlads-arrangørerne havde rygende travlt med at registrere og overvåge begivenhederne, og hjælpe udmattede deltagere med at komme i havn. Kun ti både klarede den hele vejen til Skagen.

Svært at komme i havn

Ved havneindløbet blæste det så meget, at flere både havde svært ved at komme i havn.

Havneindløbet lå mod vinden, og bådene kunne næsten ikke bevæge sig fremad for motor.

På et tidspunkt blev en redningsbåd tilkaldt, for at ligge standby og hjælpe, hvis en båd drev af og ikke kunne komme ind – eller risikerede at havne i stenene. Inde i havneindløbet krængede bådene op til 30 grader – på en nøgen rig.

Alle i god behold - men

En stor glæde er det, at ingen kom alvorligt til skade, og ingen både fik alvorlige skader. Større og mindre uheld var der til gengæld mange af, med Bjarne Meyer Jørgensens hovedskade (beskrevet i foregående nyhed) som den største.

Wladyslaw Chmielewski knækkede et ribben, og der opstod et utal af tekniske vanskeligheder, som førte til at deltagere måtte søge nødhavn. En del valgte også at afbryde, simpelthen fordi forholdene var for vanskelige.

Udvidelse med 20 timers pitstop

Kulingen står på hele natten til mandag, og aftager i følge vejrdata først midt på dagen mandag. Sejladsledelsen har valgt at holde alle både i havn indtil kl 12. mandag.

Pitstop Skagen er udvidet fra 8 til 20 timer, og deltagere som ikke nåede Skagen, kan vælge at afholde deres pitstop der hvor de befinder sig.

De kan sejle videre til Skagen og fuldføre etapen mandag – og derefter fortsætte sejladsen Danmark Rundt. Det er der enkelte, der allerede har meddelt at de vil gøre.

Vores resultatservice er, som følge af de ekstraordinære forhold, sat på standby til mandag.

De ti sejlere som nåede Skagen direkte fra Skovshoved er:

1: Jan Møller

2: Tage Danielsen

3: Piotr Parzy

4: Wladyslaw Chmielewski

5: Dirk Eggers

6: Jacob Handrup

7: Karlheinz Müller

8: Thomas Braa Andersen

9: Stig Wittrup

content-loader
content-loader
content-loader