Gå til hoved-indhold
Paul Elvstrøms datter Trine overrækker her sølvpokalen til Star-præsident Lars Grael. Foto: Sonni K. FrederiksenKapsejlads
Paul Elvstrøms datter Trine overrækker her sølvpokalen til Star-præsident Lars Grael. Foto: Sonni K. Frederiksen

Star-VM: Elvstrøm-datter overrækker sølvpokal fra faderen

Paul Elvstrøm modtog i 1955 pokal for sin 2. plads ved VM i Star. Nu skal pokalen gives videre til teamet med den mest fejlfrie sejlads.

Af Sara Sulkjær |

Lørdag kl. 17.00 bød formand for Troense Bådelaug, Lars Hansen, velkommen til sejlerne og alle de fremmødte tilskuere samt de 80 lokale supportere til Starbådenes verdensmesterskab i Troense.

Stærkt felt 

Præsidenten for The International Star Class Yacht Racing Association, ISCYRA, Lars Grael fra Brasilien åbnede herefter officielt verdensmesterskabet 2017. 

Her fortalte Lars Grael, at han har danske rødder, og at familien kommer fra Holte. Han sagde videre, at der blandt deltagerne er syv tidligere verdensmestre og olympiske mestre og sølvvindere. 

Et imponerende felt af nogle af verdens bedste sejlere. Lars Grael udtrykte stor respekt for den kæmpe indsats Troense Bådelaug og de mange frivillige har lagt for at få et kæmpe arrangement som et verdensmesterskab til at lykkes. Han ønskede ”fair wind” og ”let the best man win”.

Elvstrøm hædrer fejlfri sejlads

Dirk Thomsen, ”The grand old Man” for den tyske Starflåde og Past President for The Star Yacht Racing Association, tog nu ordet og fortalte, at vores sejlsportsikon, Poul Elvstrøm, i 1955 var gast ved VM i Havana, hvor de vandt sølv. 

For denne bedrift fik Paul Elvstrøm en sølvpokal, som han før sin død i 2016 skænkede til The Star World Championship og det team med den mest fejlfri sejlads uden brug af fratrækker. For Elvstrøm var det ikke nok at vinde, men den fejlfrie sejlads var målet. 

Poul Elvstrøms datter, Trine, overrakte herefter den massive sølvpokal til præsidenten, Lars Grael, under massivt bifald. 

Dirk Thomsen afsluttede sin tale med Starklassens motto: ”Honoring the Past, leading the Future!”

VM kan bygge broer

Til sidst tog formanden, Lars Hansen, ordet og fortalte om det helt enestående i datoen i dag, den 1.juli 2017. 

Det er nemlig nøjagtigt 340 år siden, at admiralen for den danske flåde, Niels Juel, slog svenskerne i det berømte søslag i Køge Bugt, hvor den svenske flåde var i kart overtal. For indtægterne ved dette søslag erhvervede søhelten Niels Juel øen Tåsinge og Valdemars Slot, som har været i slægten eje siden. 

Og formanden betonede at godt sømandskab kan bringe store og uventede resultater.  Desværre vandt svenskerne krigen, men siden er vi blevet et fredeligt folk og har bygget bro til Sverige og har planer om en tunnel til Tyskland. 

På sammen måde kan et verdensmesterskab forhåbentlig bygge broer og venskaber mellem folk fra mange forskellige nationer. Til sidst blev stævnets general manager, Torsten Jacobsen, kaldt op og takket for hans kæmpe indsats under stort bifald.

Race Village dannede rammen

Den imponerende store Race Village på Troense Havn var en fantastisk ramme om den stemningsfulde åbningsceremoni. 

Her blev sejlerne og de mange fremmødte beværtet med gratis drinks og traditionelle danske hotdogs. Efter flere dages voldsom regn skinnede solen ligeledes over det smukke Svendborgsund.

Følg VM på stævnets officielle side her og se mere om de første sejladser her

Den flotte Race Village er bygget af frivillige fra Troense Bådelaug. Foto: Sonni K. Frederiksen

content-loader
content-loader
content-loader