Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Stefan Myralf måtte udgå i dag. Nu skal der fikses sejl. Foto: Troels Lykke

Myralf og Elvstrøm udgår 2. sejlads til Star-VM - fok skåret over

Stefan Myralf og sønnen Magnus Elvstrøm måtte udgå i tirsdagens sejlads ved VM i Troense. Myralf har protest på vej episode i starten i hård vind.

Af Troels Lykke |

Stefan Myralf fra Hellerup Sejlklub er lige nu i gang med at udfylde et protestskema efter en episode tirsdag i Troense, hvor der lige nu er VM.

I 12-13 m/sek. gik det galt i dag i en omstart, da en tysk båd rammer ham i læen og næsten skærer fokken midt over, så han med sin søn Maguns Elvstrøm må udgå.

- Vi kunne ikke sejle mere, fokken blev næsten skåret over, den hængte i få centimeter. Jeg må se om jeg kan tape fokken i aften ellers må jeg måle en ny fok ind. Lidt ærgerligt vi har selv lavet vores egne fokke via Elvstrøm Sails i samarbejde med designer Jesper Nielsen i Aabenraa. Jeg limer og syer selv fok og sætter sejlpinde i, efter at Elvstrøm Sails sender mig fokken skåret ud, jeg har efterhånden lavet fire Star-fokke, forklarer Stefan Myralf.

Søren Krause hjælper til

Myralf søger nu om godtgørelse og har netop talt med sin svoger Søren Krause.

Myralf og Elvstrøm blev søndag blev nummer 22, på trods af at han fik en spilerstage gennem storsejlet.

- Vi var bange for at storsejlet ville flække helt, så jeg halede løst i cunninghamhal og udhal, men storsejlet holdt hele vejen, siger Stefan Myralf, der hænger lidt med hovedet over dagens episode.

Dårlig fødselsdagsgave til sønnen

- Det er Magnus' fødselsdag i dag han bliver 27 og ville gerne have givet ham en god fødselsdagsgave med et godt resultat, siger Myralf og går ud og vil fikse sit sejl her i Troense.

Bådene er på vej i havn. Sejladsen skulle være gået kl. 11.30, men blev udsat to timer, derefter var der omstart og sort flag, sat af den internationale baneleder Thomas Jørgensen.

Myralfs fok i krise.

Stefan Myralf søger godtgørelse. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader