minbaad.dk
lørdag 21. april

Match 28'eren er overrigget og skal derfor rebes ved 8-10 m/s. Foto: Venø Efterskole

Match 28 er lidt frækkere end de andre

Sammenlignet med J/70'eren er Match 28 hurtigere og sejere, mener Rasmus Grønne, lærer på Venø Efterskole. Han er vild med skolens tre Match 28’ere, som vender på en femøre.

Kort Nyt | 03-03-2017 08:04 | Af  Sara Sulkjær

Den ultimative båd hvad angår fart og manøvre. Således beskriver sejler og efterskolelærer, Rasmus Grønne, den hurtige Match 28, som blandt andet danske Jesper Bank står bag.

- Den sejler hurtigt. Jeg kan ikke komme i tanke om en sejlbåd, der sejler stærkere, forklarer han begejstret til minbaad.dk. 

Signalerer det farlige 

Grønne har prøvet flere hurtige sejlbåde, herunder J/70 og DS37, men blev forelsket i den ti år gamle dame med grå sejl, lodret stævn og bred hæk. Det skyldes blandt andet det store cockpit, der uden problemer huser 5-6 sejlere, samt det flotte ydre: 

- Den så en lille smule frækkere ud end de andre. Den er overrigget og signalerer det farlige, når den kommer sejlende, fortæller læreren fra Venø Efterskole, der købte deres tre Match 28’ere i sommer.

Når efterskoleeleverne sejler forbi J/70’ere, er han da heller ikke i tvivl om, at valget er det rigtige. Her ser Match 28’erne, ifølge Rasmus Grønne, ganske enkelt sejere ud, de sejler hurtigere og kan sejle i mere vind. 

Kan smide sejler overbord 

Samtidig er bådene ideelle til efterskolen, da de vender på en femøre og dermed er lettere at styre under havnemanøvrer. Faktisk vender Match 28’eren så skarpt, at man kan smide et besætningsmedlem overbord, hvis man glemmer at advare inden en vending.

På vandet er der desuden konsekvent afregning, hvis båden ikke sejles optimalt:  

 - Hvis ham på roret ikke er opmærksom, sker der ting, og der er konsekvenser, hvis spileren ikke sættes rigtigt. Desuden er det en fin båd at lære trimmuligheder på, forklarer Rasmus Grønne. 

Voldsomt i starten

På Venø Efterskole, som har plads til 96 elever, byder Match 28’erne således på glæde og udfordringer. Blandt de mellem 30 og 40 elever på Surf & Sejlads-linjen er landsholdssejlere, mens andre blot har sejlet med Venøfærgen over til øen. 

- Vi sejler ind i havnen og sejler ud igen. For nogle er det voldsomt, og de tænker; ’åh nej, tænk hvis jeg støder ind i noget’. Andre får lov at kaste sig over den 80 kvadratmeter kæmpe spiler stort set med det samme, fortæller Rasmus Grønne. 

Han håber samtidig, at Match 28’erne kan inspirere eleverne til at fortsætte sejladsen, når de vender hjem fra efterskolen. 

Match 28'eren blev bygget i tredive eksemplarer. Foto: Venø Efterskole

På efterskolen bruges Match 28'erne til tur- såvel som kapsejlads. Foto: Venø Efterskole

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET